«Lielās Talkas» vēstneši aicina apvienot spēkus tīrai un sakoptai Latvijai (34)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Tīra apkārtējā vide un Baltija jūras nākotne ir atkarīga tikai no mums pašiem – to aicina apzināties «Lielās talkas» vēstneši Maija Silova, Martins un Tomass Dukuri, Māris Štrombergs un Inese Galante, informē «Lielās talkas» organizētāji.

Tieši Latvijas olimpieši bija tie, kas savulaik aizsāka «Lielās Talkas» kustību Latvijā. „«Lielā Talka» ir ļoti sena tradīcija, kas notika daudzās pasaules teritorijās, bet pats pirmsākums visticamāk meklējams Senajā Grieķijā. Savukārt Latvijā varam lepoties, ka talkas kustību aizsāka un popularizēt jauniešu vidū palīdzēja mūsu pašu olimpieši ar Inesi Jaunzemi, Igoru Vihrovu, Jāni Ķipuru un Jēkabu Nākumu priekšgalā,» atzīst Lielās Talkas darba grupas vadītāja Vita Jaunzeme.

Latvijas olimpieši arvien ir tie, kas ar entuziasmu palīdz attīstīties «Lielās Talkas» kustībai. Kļūstot par «Lielās Talkas» vēstnešiem, skeletonisti Martins un Tomass Dukuri un BMX braucējs Māris Štrombergs, kā arī operdziedātāja Inese Galante un TV dīva Maija Silova, aicina padomāt par Baltijas jūras nākotni un vienoties kopīgā Latvijas sakopšanas talkā 26.aprīlī.

BMX braucējs un divkārtējais olimpiskais čempions Māris Štrombergs aicina domāt par Baltijas jūras nākotni, uzsverot, ka no mums un tikai no mums pašiem būs atkarīga Baltijas jūras veselība un dzīvība.

Martins un Tomass Dukuri atklāj, ka viņiem «Lielā Talka» nozīmē tīrību un kārtību, kas ir Latvijas iedzīvotāju atbildība: «Ir patīkami uzturēties tīrā vidē, un to varam veidot tikai mēs paši!»

Līdzās olimpiešiem kā «Lielās Talkas» vēstneši labiem un videi draudzīgiem darbiem ikvienu iedvesmo arī kultūras un izklaides pārstāvji. Operdziedātāja Inese Galante: «Lai mums apkārt zaļotu zāle, dziedātu putni un plauktu puķes, ir vajadzīgs pavisam nedaudz- tikai katra latvieša palīdzīga roka. Apvienojot kopīgus spēkus, mēs varam dāvināt savai Latvijai un arī sev pašiem skaistāko dāvanu- tīru un sakoptu zemi, kurā dzīvojam. Vienosimies kopīgā talkā, lai ne tikai čakli pastrādātu, bet arī atpūstos no ikdienas steigas un baudītu dienu svaigā gaisā!»

Sakot lielu paldies vēstnešiem par iesaistīšanos un iedvesmošanu, talkas darba grupas vadītāja Jaunzeme atzīst, ka «ir labi apzināties, ka mūsu Latvijas vides tīrība ir nozīmīga mums visiem - gan sportistiem, gan kultūras, gan citu nozaru pārstāvjiem. Visi talkas vēstneši šajā notikumā ir iesaistījušies brīvprātīgi un par to nesaņem nekāda veida atlīdzību. Tāpat Lielās Talkas dienā visi tās dalībnieki darbosies pašu iniciatīvas un entuziasma vadīti.»

Komentāri (34)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu