Turčinovs paraksta rīkojumu par pretterorisma operācijas uzsākšanu (398)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Ukrainas prezidenta amata izpildītājs Oleksandrs Turčinovs pirmdien parakstījis rīkojumu sākt valsts austrumos pretterorisma operāciju, ziņo valsts vadītāja preses dienests.

Ar savu rīkojumu Turčinovs «iedarbinājis» Ukrainas Nacionālās drošības un aizsardzības padomes (NDAP) svētdienas lēmumu par «steidzamajiem pasākumiem, lai novērstu teroristiskos draudus un saglabātu Ukrainas teritoriālo nedalāmību».

Rīkojums stājas spēkā ar tā publicēšanas brīdi.

Rīkojuma izpilde uzticēta NDAP sekretāram Andrejam Parubijam.

Kā ziņots, nedēļas nogalē bruņotas prokrieviski noskaņotas separātistu grupas Ukrainas austrumos sāka sagrābt valsts administrācijas un drošības dienestu ēkas.

Pirmdien arvien biežāk parādās ziņas par tiešu Krievijas militārpersonu līdzdalību šajos notikumos. Vietām atklāti parādās arī tā dēvētie zaļie cilvēciņi - ļoti labi bruņoti un vienādās militārās uniformās tērpti cilvēki, kas aktīvi darbojās Krimā pirms tās aneksijas, ko Maskava īstenoja pagājušajā mēnesī.

Faktiski neviens nešaubās, ka tās ir Krievijas armijas vienības, kuras, pārkāpjot jebkādus starptautiskās kara vešanas normas, darbojas bez atšķirības zīmēm.

Kā iepriekš paziņojis Ukrainas Drošības dienesta (UDD) priekšnieks Valentīns Naļivaičenko, pretterorisma operācijas uzdevums ir neitralizēt no kaimiņvalsts ienākušās diversantu grupas, bet gadījumā, ja diversanti atklās uguni, tos iznīcināt.

Komentāri (398)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu