Ukrainā var tikt īstenoti divi iespējamie scenāriji (142)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Krimas jautājums ir jau atrisināts un, Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam saprotot, ka latiņa ir paaugstināta, Ukrainā var tikt īstenoti divi iespējamie scenāriji, aģentūrai LETA sacīja Latvijas Ārpolitikas institūta direktors Andris Sprūds.

Minimālā scenārija gadījumā Krievija un prokrieviskie spēki mēģinās piespiest Ukrainas valdību pie sienas, apturot tās funkcionalitāti.

Maksimālais scenārijs nozīmētu Krimas scenārija atkārtošanu, Krievijai pievienojot Ukrainas dienvidu un austrumu apgabalus.

«Negribētos domāt, ka Krievija mēģinās pievienot visu Ukrainu, taču var tikt veikts mēģinājums nogriezt valsts pieeju pie jūras,» sacīja Sprūds.

Jautāts, vai Krievija vēlas īstenot kādu plānu līdz ceturtdien Ženēvā gaidāmajai Ukrainas, Krievijas, ASV un Eiropas Savienības (ES) četru pušu sarunai par situāciju Ukrainā, Sprūds uzsvēra, ka diez vai šī tikšanās būs tik izšķiroša, lai notikumu kontekstā tai būtu nozīmīga loma.

Viņš norāda, ka laikā, kad Ukraina gatavojas prezidenta vēlēšanām, iespējamība par jaunu sankciju ieviešanu Krievijai ir liela, taču ekonomiskās sankcijas līdz šim nemaz nav realizētas.

«ES un ASV ir runājušas par jaunām sankcijām, taču ES gadījumā tās zināmā mērā ir nolemtas. Ir jāatceras par mūsu tirdzniecību ar Krieviju,» norāda Sprūds, piebilstot, ka ES jau vienreiz runāja par sankciju 3.kārtas īstenošu, taču tas joprojām nav izdarīts.

Komentāri (142)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu