Putins saņemot lūgumus pēc palīdzības no Ukrainas austrumiem (143)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/Scanpix

Krievijas prezidents Vladimirs Putins saņem daudz lūgumu pēc palīdzības no Ukrainas austrumiem un ar lielām bažām seko līdzi situācijai, pirmdien paziņojis Putina preses sekretārs Dmitrijs Peskovs.

«Diemžēl, mēs saņemam daudz šādu lūgumu no Ukrainas austrumu reģioniem,» paziņojis Peskovs, piebilstot, ka šie lūgumi adresēti personīgi Putinam un tajos lūgts palīdzēt «iejaukties kaut kādā veidā».

«Krievijas prezidents seko līdzi situācijas attīstībai šajos reģionos ar lielām bažām,» norādījis Peskovs.

Kā ziņots, nedēļas nogalē bruņotas prokrieviski noskaņotas separātistu grupas Ukrainas austrumos sāka sagrābt valsts administrācijas un drošības dienestu ēkas.

Pirmdien arvien biežāk parādās ziņas par tiešu Krievijas militārpersonu līdzdalību šajos notikumos. Vietām atklāti parādās arī tā dēvētie zaļie cilvēciņi - ļoti labi bruņoti un vienādās militārās uniformās tērpti cilvēki, kas aktīvi darbojās Krimā pirms tās aneksijas, ko Maskava īstenoja pagājušajā mēnesī.

Faktiski neviens nešaubās, ka tās ir Krievijas armijas vienības, kuras, pārkāpjot jebkādus starptautiskās kara vešanas normas, darbojas bez izšķirības zīmēm.

Peskova paziņojums varētu būt mēģinājums sagatavot augsni atklātai Krievijas invāzijai Ukrainas kontinentālajā teritorijā.

Komentāri (143)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu