Leģendārais Felpss atgriežas peldēšanas sacensībās (5)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Slavenais amerikāņu peldētājs Maikls Felpss nākamnedēļ atgriezīsies sacensību apritē.

Kā ziņots, visu laiku titulētākais olimpietis Felpss par karjeras beigām paziņoja pēc 2012. gadā notikušās Londonas Olimpiādes. Savas karjeras laikā viņš tika pie 22 olimpiskajām godalgām.

Pēdējā gada laikā arvien vairāk uzvirmoja runas, ka 28 gadus vecais Felpss tomēr varētu atgriezties sacensību apritē, lai gan pats sportists šīs runas noliedza. Tiesa, nu ir noskaidrojies, ka slavenais peldētājs nākamnedēļ piedalīsies ASV «Grand Prix» sacensībās.

Tiek vēstīts, ka Felpss šajās sacensībās startēs trīs disciplīnās - 50 un 100 metru brīvajā stilā, kā arī 100 metru tauriņstilā.

«Domāju, ka viņš grasās pārbaudīt sevi un pēcāk izdarīt secinājumus,» izteicās Felpsa treneris Bobs Boumens. «Es neteiktu, ka tā ir pilnvērtīga atgriešanās.»

Tiesa, treneris atzina, ka Felpss šobrīd ir tālu no savas labākās sportiskās formas, lai gan trenējies piecas reizes nedēļā.

«Kopš septembra viņš ir sasniedzis labu gatavību. Domāju, Felpss var sasniegt gana labus rezultātus, par kuriem nebūtu kauns. Šobrīd viņš ir gana spēcīgs, lai varētu konkurēt ar citiem,» pauda Boumens.

Tiek vēstīts, ka nākamnedēļ gaidāmajās «Grand Prix» sacensībās piedalīsies arī tāda augsta līmeņa peldētāji kā Raiens Lohte un Keitija Ledekija.

Londonas olimpiskajās spēlēs pērn Felpss izcīnīja četras zelta un divas sudraba medaļas. Karjeras laikā amerikānis tika pie 18 olimpiskajiem zeltiem, diviem sudrabiem un divām bronzas medaļām.

Felpss laboja padomju vieglatlētes Larisas Latiņinas rekordu, kura savu karjeru noslēdza ar 18 godalgām.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu