Notikusi Putina un Obamas telefonsaruna (157)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Krievijas prezidents Vladimirs Putins pirmdien telefonsarunā ar ASV prezidentu Baraku Obamu noraidījis Maskavai izteiktos pārmetumus par iejaukšanos Ukrainā, paziņojis Kremlis.

Putins uzsvēris, ka šādi pārmetumi ir pilnīgi nepamatoti.

«Atbildot uz Amerikas prezidenta paustajām bažām par tā dēvēto Krievijas iejaukšanos Ukrainas dienvidaustrumos, Krievijas prezidents norādīja, ka šādas spekulācijas ir balstītas uz nepamatotu informāciju,» paziņojis Kremlis.

Putins arī aicinājis Obamu izmantot Vašingtonas ietekmi Kijevā, lai «novērstu spēka izmantošanu un asinsizliešanu Ukrainā».

Kremlis ziņo, ka abi līderi vienojušies turpināt diplomātiskos centienus, tostarp Ženēvā paredzētās četru pušu sarunas, kurās piedalīsies Ukraina, Krievija, Eiropas Savienība (ES) un ASV.

Baltais nams Obamas un Putina telefonsarunu vēl nav komentējis.

Kā ziņots, nedēļas nogalē bruņotas prokrieviski noskaņotas separātistu grupas Ukrainas austrumos sāka sagrābt valsts administrācijas un drošības dienestu ēkas.

Pirmdien arvien biežāk parādījās ziņas par tiešu Krievijas militārpersonu līdzdalību šajos notikumos. Vietām atklāti parādījās arī tā dēvētie zaļie cilvēciņi - ļoti labi bruņoti un vienādās militārās uniformās tērpti cilvēki, kas aktīvi darbojās Krimā pirms tās aneksijas, ko Maskava īstenoja pagājušajā mēnesī.

Faktiski neviens nešaubās, ka tās ir Krievijas armijas vienības, kuras, pārkāpjot jebkādus starptautiskās kara vešanas normas, darbojas bez izšķirības zīmēm.

Komentāri (157)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu