Uz Ukrainas austrumu pilsētām virzās bruņutehnika (167)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Ukrainas austrumu pilsētas Slovjanskas virzienā dodas tanki un bruņutehnika, paziņojis prokrievisko separātistu pašaizsardzības vienību komandieris Vjačeslavs Ponomarjovs, vēsta aģentūra ITAR-TASS.

«No dažādām pusēm pienāk ziņojumi par tehniku. Galvenais, mēs negribam izliet asinis, mēs esam noskaņoti uz sarunām,» pavēstīja Ponomarjovs.

Arī separātistu sagrābtās austrumu pilsētas Kramatorskas nomalē redzēta Ukrainas spēku bruņutehnika, tostarp bruņutransportieri, vēsta aģentūra «RIA Novosti», atsaucoties uz aculieciniekiem.

Slovjanskā nedēļas nogalē bruņotas prokrievisko separātistu grupas ieņēma vietējo milicijas pārvaldi un sagrāba tur esošos ieročus. Pirmdien tur ieradās arī «papildspēki no Krimas».

Pirmdien arvien biežāk parādās ziņas par tiešu Krievijas militārpersonu līdzdalību šajos notikumos. Vietām atklāti parādās arī tā dēvētie zaļie cilvēciņi - ļoti labi bruņoti un vienādās militārās uniformās tērpti cilvēki, kas aktīvi darbojās Krimā pirms tās aneksijas, ko Maskava īstenoja pagājušajā mēnesī.

Faktiski neviens nešaubās, ka tās ir Krievijas armijas vienības, kuras, pārkāpjot jebkādus starptautiskās kara vešanas normas, darbojas bez izšķirības zīmēm.

Komentāri (167)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu