Turčinovs: Doņeckas apgabalā sākta pretterorisma operācija (319)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/Scanpix

Doņeckas apgabalā naktī uz otrdienu sākusies pretterorisma operācija, pavēstīja Ukrainas pagaidu prezidents Oleksandrs Turčinovs.

«Šonakt Doņeckas apgabala ziemeļos sākās pretterorisma operācija. Tā notiks pa posmiem atbildīgi, nosvērti. Šīs rīcības mērķis, es vēlreiz atkārtoju, ir aizsargāt Ukrainas pilsoņus,» Augstākajā radā paziņoja Turčinovs.

Patlaban notiek milicijas vienību sastāva atjaunošanas process, arī Ukrainas austrumos, sacīja pagaidu prezidents.

«Ejiet strādāt milicijā, ejiet strādāt nacionālajā gvardē, ejiet aizstāvēt dzimteni bruņotajos spēkos,» viņš vērsās pie tiem, kas bija pulcējušies piketā pie Augstākās radas, pieprasot, lai varasiestādes kārtību krīzes punktos valsts dienvidaustrumos ieved ar radikālākām metodēm.

Krievijas plāni «bija brutāli un tādi arī ir palikuši», sacīja Turčinovs. «Viņi grib, lai liesmotu ne tikai Donbass vien. Viņi grib, lai liesmotu visi Ukrainas dienvidi un austrumi - no Harkovas apgabala līdz Odesas apgabalam.»

Jau ziņots, ka Turčinovs pirmdien parakstīja rīkojumu sākt valsts austrumos pretterorisma operāciju.

Ar savu rīkojumu Turčinovs «iedarbinājis» Ukrainas Nacionālās drošības un aizsardzības padomes (NDAP) svētdienas lēmumu par «steidzamiem pasākumiem, lai novērstu teroristiskos draudus un saglabātu Ukrainas teritoriālo nedalāmību».

Rīkojums stājās spēkā ar tā publicēšanas brīdi.

Nedēļas nogalē bruņotas prokrieviski noskaņotas separātistu grupas Ukrainas austrumos sāka sagrābt valsts administrācijas un drošības dienestu ēkas.

Pirmdien arvien biežāk parādījās ziņas par tiešu Krievijas militārpersonu līdzdalību šajos notikumos. Vietām atklāti parādās arī tā dēvētie zaļie cilvēciņi - ļoti labi bruņoti un vienādās militārās uniformās tērpti cilvēki, kas aktīvi darbojās Krimā pirms tās aneksijas, ko Maskava īstenoja pagājušajā mēnesī.

Faktiski neviens nešaubās, ka tās ir Krievijas armijas vienības, kuras, pārkāpjot jebkādus starptautiskās kara vešanas normas, darbojas bez izšķirības zīmēm.

Kā iepriekš paziņojis Ukrainas Drošības dienesta (UDD) priekšnieks Valentīns Naļivaičenko, pretterorisma operācijas uzdevums ir neitralizēt no kaimiņvalsts ienākušās diversantu grupas, bet gadījumā, ja diversanti atklās uguni, tos iznīcināt.

Komentāri (319)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu