Jauns šķērslis pazudušās lidmašīnas meklēšanas lietā (8)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Kārtējais šķērslis kavē aviokompānijas «Malaysian Airlines» pazudušās lidmašīnas meklēšanas darbus, vēsta ārvalstu mediji.

Zemūdens ierīce, kas veic meklēšanas darbus rajonā, kur varētu būt avarējusi lidmašīna, bija spiesta apstāties pusceļā un atgriezties ūdens virspusē, jo dziļums konkrētajā vietā izrādījies pārāk liels.

Jau ziņots, ka zemūdens robots «Bluefin 21» pirmdien tika ielaists Indijas okeānā, lai meklētu pazudušās lidmašīnas «melno kasti». Taču pēc sešām stundām tā drošības sistēmas deva komandu tam atgriezties ūdens virspusē, jo robots bija sasniedzis maksimālo atļauto dziļumu - 4500 metru.

Meklēšanas darbi tiks atsākti tuvākajā laikā.

Tikmēr speciālisti analizē paraugus no degvielas plankuma, kas varētu būt no avarējušās lidmašīnas. Rezultāti varētu būt zināmi pēc vairākām dienām. Pagaidām šķiet, ka okeānā izlijusī degviela nav no neviena kuģa, kas pašlaik atrodas šajā rajonā, taču vēl pāragri izdarīt jelkādus secinājumus.

Komentāri (8)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu