Rakstnieka Gabriela Garsijas Markesa veselības stāvoklis ir ļoti trausls

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Kolumbiešu rakstnieka Gabriela Garsijas Markesa veselības stāvoklis pēc atgriešanās mājās no slimnīcas ir ļoti trausls, pirmdien paziņoja literāta ģimene.

«Viņa stāvoklis ir stabils, taču ļoti trausls, turklāt vecuma dēļ pastāv komplikāciju risks,» paziņoja viņa sieva Mersedesa un dēli Rodrigo un Gonsalo. Ģimene pateicās draugiem un žurnālistiem par izrādīto «mīlestību», taču lūdza medijus cienīt tās privātumu.

31.martā 87 gadus vecais Garsija Markess tika ievietots slimnīcā, kur saistībā ar plaušu un urīnceļu infekciju viņam tika nozīmēts antibiotiku kurss.

Garsija Markess pārdzīvojis «diezgan nopietnus plaušu karsoņa simptomus», paziņoja veselības ministre Mersedesa Huana.

Meksikāņu laikraksts «El Universal» raksta, ka Garsija Markess cīnoties ar vēzi. Avīze atsaucās uz «uzticamiem avotiem», taču rakstnieka ģimene šādu informāciju nav apstiprinājusi.

1999.gadā rakstniekam diagnosticēja limfomu, taču viņam izdevās slimību uzveikt.

Markess ir viens no populārākajiem spāņu valodā rakstošajiem autoriem. Viņš literārajās aprindās ir tik slavens, ka daudzi viņu pielīdzina Markam Tvenam un Čārlzam Dikensam.

1967.gada grāmata «Simts vientulības gadu» tulkota vairāk nekā 25 valodās un pārdota apmēram 50 miljonos eksemplāru. Citas viņa slavenākās grāmatas ir «Mīlestība holēras laikos», «Patriarha rudens» un «Pulkvedim neviens neraksta».

1982.gadā Markess ieguva Nobela prēmiju literatūrā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu