Intrigas teātrī: Zeltiņas «Milēdiju» izņem no repertuāra (187)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Gatis Dieziņš/LETA

Aktrise Agnese Zeltiņa paudusi nožēlu, ka viņas ilgi gaidītā atgriešanās uz Dailes teātra lielās skatuves līdz ar šīs sezonas noslēgumu beigsies. Dž. Dž. Džilindžers iestudēto «Milēdiju» teātris izņem no repertuāra, vēsta žurnāls «Kas Jauns». 

Sākumā izrādes titullomā - lēdijas Vinteres tēlā - gatavojās iejusties gan Rēzija Kalniņa, gan Agnese Zeltiņa, kuras atgriešanos gaidīja neskaitāmi teātra cienītāji. Rēzija Kalniņa, kas strādā par režisori Novosibirskas operteātrī, nespēdama apvienot darba pienākumus Sibīrijā un Latvijā, negaidīti atteicās no lomas «Milēdijā». Tomēr pirmizrāde 8. martā noslēgusies ar divējādām izjūtām.

«Diemžēl sezonas beigās, 29. maijā, izrāde tiek izņemta no repertuāra. Kritikas dēļ. Nedomāju, ka tas ir pareizi, jo izrāde, manuprāt, ir normāla. Cilvēki nāk, un patiesībā visas  turpmākās izrādes jau ir pilnībā izpārdotas,» Zeltiņa pastāstījusi žurnālam «Kas Jauns».

Tomēr atsauksmes par izrādi nav glaimojošas. Lielākā pārmetumu gūzma tiek veltīta galvenajam režisoram Dž. Dž. Džilindžeram, kamēr uzslavēts ir scenogrāfa Mārtiņa Vilkārša, kostīmu mākslinieces Ilzes Vītoliņas, kā arī titullomas atveidotājas Agneses Zeltiņas veikums.

Komentāri (187)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu