Valdība nav apspriedusi jautājumu par PVN palielināšanu, apliecina premjere (36)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Valdība iespējamo pievienotās vērtības nodokļa (PVN) palielinājumu nav apspriedusi, šodien pēc valdības sēdes žurnālistiem sacīja Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V).

Savā «twitter» kontā Saeimas deputāts Gatis Sprūds (VL-TB/LNNK) ierakstījis, ka viņš ir «saņēmis informāciju, ka tiek gatavots PVN palielinājums par +1 vai pat +2%». «Uzskatu, ka tas ir nepieļaujami, un aktīvi iestāšos PRET!!!» uzsver deputāts.

Straujuma šodien žurnālistiem uzsvēra, ka valdībā par PVN palielināšanu nekas nav lemts, kā arī premjere neko tamlīdzīgu nav apspriedusi ar Finanšu ministriju.

«Patlaban nevaru iedomāties, ka varētu piedāvāt palielināt PVN,» sacīja Straujuma, atzīstot, ka nezina, no kurienes šāda informācija nākusi.

Arī ekonomikas ministrs Vjačeslavs Dombrovskis (RP) biznesa portālam «Nozare.lv» atzina, ka runas par PVN paaugstināšanu ir baumas.

Jau ziņots, ka finanšu ministrs Andris Vilks (V) šā gada februārī atzina, ka, lai samazinātu sociālo nevienlīdzību un nodokļu slogu darbaspēkam, tas būs jākompensē ar patēriņa nodokļu pieaugumu. Viņš telekompānijas LNT raidījumā «900 sekundes» norādīja uz PVN, par kura palielināšanu tuvākajos gados būs jādiskutē.

Komentāri (36)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu