Sākusies Rīgas orientēšanās nedēļa (6)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Šodien sākusies Rīgas orientēšanās nedēļa 2014, kas apvienos tautas orientēšanās sacensību «Magnēts» posmus Mangaļsalā, Bumbukalnā un Langstiņos, Latvijas kausa un Pasaules ranga sacensības «Rīgas kausi» Jaunciemā, kā arī Latvijas sprinta kausa sacensības «Lieldienu balva», kas šogad norisināsies Vecrīgā, aģentūru LETA informēja Latvijas Orientēšanās federācijas (LOF) pārstāvis.

LOF sagaida, ka pasākumos piedalīsies vairāk nekā 1500 dalībnieku, kuru starpā būs ārzemju sportisti no 18 valstīm - Austrijas, Baltkrievijas, Bulgārijas, Čehijas, Dānijas, Igaunijas, Itālijas, Izraēlas, Krievijas, Lielbritānijas, Lietuvas, Norvēģijas, Polijas, Somijas, Spānijas, Šveices, Vācijas un Zviedrijas.

Par naudas balvām elites klasē vīriešu konkurencē cīnīsies divi pasaules čempioni - latvietis Edgars Bertuks un Dmitrijs Cvetkovs no Krievijas - iepriekšējo divu gadu «Rīgas kausu» uzvarētājs elites grupā, bet dāmu konkurencē spēkosies Inga Dambe, Aija Skrastiņa. Vēl elites grupās startēs arī citi Latvijas un citu valstu izlašu pārstāvji, kā arī iespēja mēroties spēkiem ar elites skrējējiem tiks dota arī jaunajiem orientieristiem, kas liek sagaidīt interesantu cīņu par godalgotajām vietām elites grupu kopvērtējumā.

Popularizējot orientēšanās sportu, tiks piedāvāta iespēja vērot GPS un video tiešraidi gan internetā, gan sacensību centrā, kur pirmo reizi Latvijā būs iespējams sekot līdzi elites orientieristu cīņai uz lielā ekrāna.

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu