ASV nosauc hokeja izlases galveno treneri pasaules čempionātā (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

ASV hokeja valstsvienības galvenais treneris nākamajā mēnesī Baltkrievijā gaidāmajā pasaules čempionātā būs Pīters Laviolets, otrdien pavēstīja ASV Hokeja federācija («USA Hockey»).

Laviolets ASV izlasi pasaules čempionātos vadīs trešo reizi karjerā, bet viņam palīdzēs Džo Sako, Fils Hauslijs un Dons Granato.

49 gadus vecais Laviolets iepriekš ASV izlasi trenējis 2004. un 2005.gada pasaules čempionātos, pirmajā no tiem aizvedot amerikāņus līdz bronzai. Tāpat Laviolets bija ASV izlases galvenais treneris 2006.gada Turīnas olimpiskajās spēlēs, bet šī gada Soču Olimpiādē viņš bija Dena Bilsmā palīgs.

Kā spēlētājs Laviolets pārstāvēja ASV izlasi 1988. un 1994.gada olimpiskajās spēlēs, turklāt pirms 20 gadiem Lillehammerē bija arī valstsvienības kapteinis.

2006.gadā Laviolets aizveda Karolīnas «Hurricanes» komandu līdz Stenlija kausam, bet pēdējos gados viņš vadīja Filadelfijas «Flyers» komandu, tomēr šajā sezonā jau pēc trim spēlēm tika atlaists.

Pagājušā gada pasaules čempionātā ASV izlase izcīnīja bronzas medaļu, bet Soču olimpiskajās spēlēs mačā par trešo vietu kapitulēja Somijai.

Pasaules čempionātos ASV izlase līdz šim uzvarējusi tikai divas reizes - 1933. un 1960.gadā.

Pasaules čempionāts Minskā risināsies no 9. līdz 25.maijam. ASV izlase tajā spēlēs vienā apakšgrupā ar Latviju, Somiju, Krieviju, Šveici, Vāciju, Baltkrieviju un Kazahstānu.

ASV izlases mačs ar Latviju gaidāms 15.maijā.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu