Putins brīdina par pilsoņu karu Ukrainā (326)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Krievijas prezidents Vladimirs Putins telefonsarunā ar Vācijas kancleri Angelu Merkeli otrdien brīdinājis, ka Ukraina pašreiz atrodas uz pilsoņkara sliekšņa, trešdien paziņojis Kremlis.

«Krievijas prezidents norādīja, ka asā konflikta eskalācija ir nostādījusi valsti (..) uz pilsoņkara sliekšņa,» teikts Kremļa paziņojumā.

Bet abi līderi sarunā uzsvēruši ceturtdien Ženēvā gaidāmo četru pušu sarunu nozīmi.

«Tika pausta cerība, ka tikšanās Ženēvā var dot skaidru signālu atgriezt situāciju miermīlīgos rāmjos,» informēja Kremlis.

Kremļa paziņojumā Ukrainas armijas īstenotā pretterorisma operācija valsts austrumos raksturota kā «antikonstitucionāla» spēka izmantošana pret «miermīlīgām protesta akcijām».

Putins sarunā ar Merkeli uzsvēris, ka ir svarīgi stabilizēt Ukrainas ekonomiku un nodrošināt, lai netiek pārtrauktas Krievijas gāzes piegādes Eiropai, informēja Kremlis.

Kremlis ziņo, ka Putins otrdien pa telefonu sazinājies arī ar Izraēlas premjerministru Benjaminu Netanjahu.

Šajās sarunā Krievijas prezidents vainu par notiekošo Ukrainā uzvēlis tikai un vienīgi Kijevas pleciem, uzsverot, ka krīzes saasināšanās ir «Kijevas bezatbildīgās politikas sekas».

Komentāri (326)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu