«Cert.lv» brīdina par interneta reklāmām, kas inficē datorus (42)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Informācijas tehnoloģiju (IT) drošības incidentu institūcija » Cert.lv» brīdina, ka vairākās populārās tīmekļa vietnēs Latvijā notikusi ļaunatūras izplatīšana caur «OpenX» baneru apmaiņas programmu.

Inficēto tīmekļa vietņu apmeklētājiem bijis risks inficēt savus datorus vismaz no 2013.gada augusta. Inficēšanai tika izmantotas tādas baneru apmaiņas sistēmas kā «OpenX» un «Revive AdServer», kas atjaunināts uz ievainojamas «OpenX» bāzes.

«OpenX» baneru apmaiņas programmatūru Latvijā izmanto tādas plaši pazīstamas un populāras vietnes kā «www.e-klase.lv», «www.cv.lv»,«www.boot.lv», «www.diena.lv», «www.kasjauns.lv», «www.lursoft.lv», «www.liepajniekiem.lv»,«www.tiesraides.lv», «www.ventasbalss.lv«un citas.

Lai gan vietnes, caur kurām tika izplatīts vīruss, ir novērsušas drošības problēmas, inficētu iekārtu darbība Latvijā joprojām novērojama no aptuveni 300 IP adresēm, brīdina «Cert.lv».

Infekcija lietotāja datorā varēja iekļūt caur inficēto baneri. Pēc tam, lietotājam nezinot, dators pats apmeklē inficētu failu saturošas vietnes un lejuplādē lietotāja datorā inficētus failus.

Infekcijas riskam tika pakļauti lietotāji, kuri nebija atjaunojuši «Adobe Reader» un «JAVA» lietotnes.

Komentāri (42)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu