ES komisārs: Ukrainā darbojas bruņoti grupējumi no ārzemēm (32)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Eiropas Savienība (ES) uzskata, ka Ukrainas austrumos darbojas bruņoti grupējumi, kas tur ieradušies no ārzemēm, paziņoja ES paplašināšanās komisārs Štefans Fīle.

«Bruņoto grupējumu, arī to, kas Ukrainas teritorijā ieradušies no ārzemēm, koordinētā un profesionālā darbība Ukrainas austrumos atgādina Krimas scenāriju,» sacīja Fīle, Eiropas Parlamenta deputātu priekšā uzstājoties ES augstās ārlietu pārstāves Ketrinas Eštones vārdā.

Viņš no jauna pauda ES aicinājumu Krievijai - «atvilkt karaspēku no Ukrainas robežām un izbeigt jebkādas tālākas darbības, kas ir vērstas uz Ukrainas destabilizāciju».

Ukrainas Drošības dienests (UDD) publiskojis pierādījumus par vērienīgu Krievijas militāro agresiju Ukrainas austrumu apgabalos.

Agresiju īsteno Krievijas bruņoto spēku ģenerālštāba Galvenās izlūkošanas pārvaldes (GRU) izlūkošanas un diversiju grupas, liecina UDD materiāli.

Ukrainas varasiestādes valsts austrumos ir sākušas pretterorisma operāciju

Komentāri (32)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu