LU Zinātnes kafejnīcā stāstīs par jaunu planētu apgūšanu (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

24.aprīlī, plkst. 18.00 Latvijas Universitātes (LU) kafejnīcā notiks Zinātnes kafejnīcas pasākums «Biļete uz Marsu», kas šoreiz aicinās ikvienu padomāt par kosmosa iepazīšanu.

Zinātnieki apgalvo, ka mūsu planēta galvenajos vilcienos jau ir izpētīta un, lai cilvēce neieslīgtu vienīgi ikdienas problēmu risināšanā, ir nepieciešami tālejoši mērķi. Viens no šādiem, nenoliedzami ambicioziem mērķiem, ir arī iecere par cilvēka lidojumu uz Marsu. Kaut arī Marss nav viesmīlīga planēta, tā ir vispiemērotākā pilotējamām ekspedīcijām. Šobrīd tiek plānoti vairāki projekti, kas paredz nogādāt cilvēkus uz šīs planētas, taču visdrīzāko rezultātu sola projekts MarsOne. Tiesa, MarsOne dalībnieki saņems tikai vienvirziena biļeti lidojumam.

Šajā Zinātnes kafejnīcā Latvijas Universitātes Astronomijas institūta pētnieka Dr. paed. Ilgoņa Vilka stāsts būs par planētu Marss. AS «Grindeks» Aktīvo farmaceitisko vielu izstrādes laboratorijas vadītājs, Marsa biedrības biedrs PhD Jānis Jaunbergs stāstīs par tēmu »Māja uz Marsa: dzīvības nodrošināšana un komforts», bet Cēsu Bērnu un jauniešu zinātnes centra Z(in)oo vadītājs Pauls Irbins, kurš ir vienīgais kandidāts no Latvijas MarsOne misijai, stāstīs par MarsOne projektu un savu motivāciju dalībai tajā.

videoarhīvā

Pirms Zinātnes kafejnīcas pasākuma, 22. aprīlī, plkst. 18.00 ieskatu izvēlētajā tēmā sniegs LU Radio NABA raidījums «Zinātnes vārdā», kas uz sarunu aicinājis šobrīd vistuvāk Marsam esošo latvieti Paulu Irbinu. Savukārt kosmiski elektroniskas skaņas piedāvās arī LU Radio NABA mūzikas klubs Nabaklab, kurā 26. aprīlī no plkst. 21.00 viesosies elektroniskās mūzikas grupa no Igaunijas Digital Digital, kā arī DJ apvienība Hawk & Duck Electric.

Zinātnes kafejnīcas mērķis ir raisīt brīvu diskusiju neformālā vidē par sabiedrību interesējošiem zinātnes jautājumiem. Tā ir iespēja tikties ar attiecīgās jomas ekspertiem un uzdot viņiem jebkuru interesējošu jautājumu, lai noskaidrotu līdz šim neizprasto par kādu konkrētu zinātnes jomu, šoreiz par Marsu. Visas kafejnīcas sākas uzreiz pēc plkst. 18.00. Pirmajiem 50 dalībniekiem sulas glāze bez maksas. LU Akadēmiskais apgāds dāvina grāmatu labākā jautājuma autoram.

Zinātnes kafejnīca, koncerts un radio NABA raidījums «Zinātnes vārdā» ietilpst LU un projekta «RīgaPunkts» atbalstītajā pasākumu ciklā, kura mērķis ir popularizēt zinātni caur daudzveidīgām kultūras aktivitātēm, tostarp lektorijiem, koncertiem, izstādēm un radio raidījumiem. 2014. gadā, kad Rīga ir Eiropas kultūras galvaspilsēta, Zinātnes kafejnīca norisināsies programmas Rīga 2014 tematiskās līnijas «Izdzīvošanas komplekts» ietvaros.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu