Grupa «Menuets» dosies 45. jubilejas koncerttūrē (12)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

13. jūnijā ar koncertu Dzintaru koncertzālē Latvijas koncertturneju sāks leģendārā grupa «Menuets». Programma ar lakonisku un vienlaikus jaudīgu virsrakstu – «Esam!», kurā iekļautas visu laiku labākās «Menueta» dziesmas, būs grupas dalībnieku dāvana gan saviem faniem visā Latvijā, gan pašiem sev 45. jubilejā, portālam "Apollo" pastāstīja Ieviņa Ancena, projekta sabiedrisko attiecību vadītāja.

«Ja man jautā, kā vērtēju «Menueta» paziņojumu, ka sakarā ar savu ievērojamo jubileju viņi devušies pēdējā tūrē, es teiktu, ka tā droši vien ir tāda neliela reklāma. Es nekādi nespēju iedomāties, ka šie cilvēki, šie mūziķi, kurus tik labi pazīstu un zinu, kāds viņos ir potenciāls, pēkšņi beigtu spēlēt un teiktu: «Tagad mēs sēdēsim mierā!» Galu galā, daudzi pasaulslaveni mākslinieki ik pa brīdim paziņo: «Ai, tagad mēs dodamies pēdējā tūrē!» Tomēr pēc kāda klusuma brīža atgriežas…» Tā pirms pieciem gadiem sacīja komponists Imants Kalniņš. Viņš izrādījās gaišreģis, jo tas nu ir noticis: savā 45. dzimšanas gadā «Menuets» atgriežas un pošas ceļā pie savējiem visā Latvijā. Saviļņojot, aizkustinot, aicinot kopā izdziedāties no visas sirds.

Toreiz, kad lasījām starp rindām un par brīvu elpošanu varējām tikai sapņot, viņi simbolizēja patvērumu. Kalniņa dziesmu latviskums, mūziķu nesmiņķētais šarms un mīļais priekšnesums «Menuetu» vērta pielūgsmes objektā, un teju katra uzstāšanās pārvērtās par bīstamu manifestāciju. Viņi ir mūsu kultūras fenomens, un šovasar gan lieli, gan mazi tiek laipni lūgti par to vēlreiz pārliecināties. Cits ļausies jaunības nostalģijai, cits – šodienas realitātei, bet vēl citu gaida «Menueta» atklāšanas brīnums.

45 gadu laikā izaugušas vairākas paaudzes, kas viņos iemīlējušās. Jo «Menuets» dzīvo ārpus jēdzieniem stilīgi vai vecmodīgi. Kaut gadi gājuši un liktenis nav saudzējis, savā dziļākajā būtībā «Menuets» ir tā pati ņiprā grupa, kas dzimusi Jūrmalas 4. vidusskolā, pirmos mēģinājumus aizvadījusi garāžā un savu nosaukumu reiz palienējusi no smaržu pudelītes ar poētisku uzrakstu «Menuets».

Par viņu iedvesmas avotu var uzskatīt Bītlus. Par paroli – Imantu Kalniņu. Viņa sacerētā «Dziesma, ar ko tu sāksies» uz mūžīgiem laikiem kļuvusi par «Menueta» neoficiālo himnu, ko ierasts klausīties un kopā dziedāt, kājās stāvot.

Pēc koncerta Dzintaros programma «Esam!» līdz pat gada nogalei pārskanēs Latvijas lielākās pilsētas: Liepāju (2. augustā), Valmieru (15.augustā), Ventspili (24.oktobrī), Jelgavu (30. novembrī), Rēzekni (14. novembrī) un Cēsis (12. decembrī). Biļetes jau šobrīd nopērkamas «Biļešu paradīzes» kasēs visā Latvijā, ka arī internetā.

Komentāri (12)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Nepalaid garām
Uz augšu