Vicepremjers: Daļa miliču Doņeckā pārgājusi separātistu pusē (39)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Situācija Doņeckas apgabalā saglabājas ļoti sarežģīta, daļa miliču pārgājusi separātistu pusē, trešdien paziņoja Ukrainas premjerministra pirmais vietnieks Vitālijs Jarema.

«Tur situācija ir ļoti sarežģīta. Mēs visu laiku uzturam sakarus. Ir milicijas darbinieki, kuri aizsargā Ukrainas neatkarību un nekādā veidā nesadarbojas ar separātistiem, bet ir milicijas darbinieki, kuri uzsējuši Georga lentītes un atrodas separātistu pakļautībā,» paziņoja Jarema.

Pēc viņa teiktā, milicijas apgabala pārvaldes vadītājs pilda savus pienākumus atbilstoši zvērestam. Atbildot uz jautājumu, cik administratīvo ēku sagrābtas Ukrainas austrumos, Jarema pavēstīja: «Ir sagrābtas iekšlietu iestāžu ēkas, piemēram, Gorlovkā, Kramatorskā, Slovjanskā. Mariupolē sagrābta valsts administrācija, bet milicija nav ieņemta.»

«Kas attiecas uz pašu Doņecku, tad Iekšlietu ministrijas pārvalde atrodas milicijas kontrolē, taču pārvaldes priekšnieks ar grūtībām var nokļūt darba vietā, jo to apsargā bijušie «Berkut» darbinieki, kuri piedalījās Maidana apšaušanā, taču milicija strādā,» sacīja Jarema.

Komentāri (39)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu