Timošenko: Separātistu agresijas pārņemtajos reģionos jāizsludina ārkārtas stāvoklis (89)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/Scanpix

Tajos Ukrainas austrumu reģionos, kurus pārņēmusi prokrievisko separātistu agresija, nekavējoties jāizsludina ārkārtas stāvoklis, šādu viedokli trešdien pauda Ukrainas prezidenta amata kandidāte un bijusī premjerministre Jūlija Timošenko.

«Es varasiestādēm iesaku nekavējoties izrādīt militāru pretestību karā, kuru mums pieteikusi Krievija. Tādēļ pirmajā posmā, manuprāt, nekavējoties būtu jāizsludina ārkārtas stāvoklis tajos apgabalos, kur šobrīd reāli notiek agresija,» intervijā radio «Brīvība» norādīja politiķe. «Un tas nozīmē, ka tas mums sniedz iespēju cita starpā izmantot armiju.»

Pēc viņas teiktā, pastāv arī problēma, ka iepriekšējā vara «armiju, miliciju, specdienestu atstājusi sarežģītā un nolaistā stāvoklī, un [šīs institūcijas] ir demoralizētas un absolūti nav gatavas karam».

Viņa arī atkārtoti uzsvēra nepieciešamību pasludināt ārkārtas stāvokli.

«Tas ir jādara. Un ir jāmeklē tie patriotiskie karavīri, virsnieki, specdienestu darbinieki, kuri gatavi šobrīd uzņemties atbildību un Ukrainas aizsardzības funkcijas,» norādīja Timošenko.

Kā jau vēstīts, Timošenko pirmdienas vakarā paziņoja, ka uzsāk tautas pretošanās kustības veidošanu, kuru gatava vadīt.

Komentāri (89)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu