Deviņstāvu mājā aizdegas dzīvoklis; cietuši trīs cilvēki

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ottoman42, CC BY-NC 2.0

Aizvadītajā naktī Rīgā, Lubānas ielā, kādas deviņstāvu ēkas dzīvoklī izcēlies ugunsgrēks, kurā cietuši trīs cilvēki.

Kā aģentūra LETA uzzināja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD), izsaukums uz negadījumu tika saņemts plkst.0.42. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji konstatēja, ka deviņstāvu mājas piektā stāva dzīvoklī deg virtuves mēbeles.

No ēkas tika evakuēti septiņi cilvēki. Trīs no viņiem - divas aptuveni 25 gadus vecas sievietes un viens apmēram 35 gadus vecs vīrietis - bija saindējušies ar degšanas produktiem, tādēļ mediķi šīs personas nogādāja slimnīcā.

Savukārt plkst.2.14 ugunsdzēsēji saņēma izsaukumu uz Jelgavas novada Eleju, kur 70 kvadrātmetru platībā dega šķūnīši Dzelzceļnieku ielā.

Ņemot vērā to, ka blakus atradās citi šķūnīši un saimniecības ēka, ugunsgrēkam tika izziņota paaugstināta bīstamība, tomēr liesmu tālāku izplatīšanos izdevās apturēt un ugunsgrēks tika veiksmīgi nodzēsts.

Kā liecina VUGD operatīvā informācija, aizvadītajā diennaktī, laikā no 16.aprīļa plkst.6.30 līdz 17.aprīļa plkst.6.30, valstī kopumā dzēsti 102 kūlas ugunsgrēki, tai skaitā 52 reizes degusi pērnā zāle.

Platības ziņā lielākie kūlas ugunsgrēki fiksēti Priekuļu novada Veselavas pagastā, kur izdeguši desmit hektāri sausās zāles, Daugavpilī, Baznīcas ielā, kur uguns liesmas plosījušās četru hektāru platībā, kā arī Ķeguma novada Rembates pagastā un Gulbenes novada Litenes pagastā, kur kūla degusi trīs hektāru platībā.

Vēl vakar VUGD darbinieki piedalījušies trīs meža ugunsgrēku dzēšanā un veikuši 12 glābšanas darbus, bet astoņi no saņemtajiem izsaukumiem izrādījušies maldinoši.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu