Spageti, strausa olu un siera sacepums (9)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Lai arī tradicionāli Lieldienās ierastākā maltītes sastāvdaļa ir olas, noderīgi atcerēties - tie ir svētki, kad galdā var celt visu svaigo, veselīgo, vieglo, ko sarūpējis pavasaris. Līdz ar dabas atmodu iespējams svētku maltīti variēt, izmēģinot arvien jaunas garšu kombinācijas. Rihards Frīdenbergs-Kalniņš, restorāna Eco Catering dibinātājs un šefpavārs, un Dobeles dzirnavnieks aicina būt radošiem un piedāvā recepti, kas ļaus gan pārsteigt sev mīļos, ģimeni un ciemiņus, gan palutināt sevi ar pavasarīgiem ēdieniem.

Dobeles dzirnavnieka spageti, strausa olu un Gruyere siera sacepums

Sacepumam būs nepieciešami:

120g Dobeles dzirnavnieka spageti Nr. 7
260g jeb 1 gab. strausa ola
80g saldā krējuma
40g Gruyere siera
3g maurlociņu
5g sviesta
šķipsniņa sāls un piparu

Strausa ola ir ekvivalenta 20 vistu olām. Gruyere siera vietā iespējams lietot Krievijas vai Holandes sieru.

Vāri spageti līdz al dente (kas nozīmē - vidēji gatavi), t.i., apmēram 7 minūtes vārošā sāls ūdenī. Saputo strausa olu kopā ar saldo krējumu, kausētu sviestu, sāli un pipariem. Sarīvē sieru, smalki sakapā maurlociņus. No spageti sapin vieglas, mazas bumbiņas, pārlej ar olu masu un pārber ar sarīvēto Gruyere sieru. Liec iepriekš uzkarsētā krāsnī cepties apmēram 45 minūtes 180 grādu temperatūrā. Piezīme: cepešpannai jābūt tik lielai, lai ielietā masa būtu vismaz 3cm dziļa. Pēc 45 minūtēm sieram jābūt smaržīgam, brūnganam un kraukšķīgam, iekšpusei - pufīgai un maigai. Servēšanas laikā pārber sacepumu ar svaigi kapātiem maurlociņiem.

Komentāri (9)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu