U-18 hokejisti atgriežas elitē (18)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Mārtiņš Aiše, Latvijas Hokeja federācija

Pasaules U-18 čempionāta 1. divīzijas A grupas turnīrā Francijas pilsētā Nicā šodien pirmo vietu nodrošināja Latvijas jaunie hokejisti. 

Latvijas junioru izlase ar 5:2 pieveica Itālijas vienaudžus, kuriem šis bija jau ceturtais zaudējums četrās spēlēs. Ņemot vērā, ka dienas pirmajā spēlē Norvēģija ar 2:5 atzina Kazahstānas pārākumu, Latvijas pietika ar uzvaru pamatlaikā pār Itāliju, lai jau pirms pēdējās spēļu kārtas nodrošinātu uzvaru turnīrā.

Mača rezultātu latviešiem izdevās atklāt tikai otrās trešdaļas sākumā, kad skaitlisko pārsvaru realizēja Frenks Razgals, bet trešdaļas 13. minūtē Luka Barnabo vairākumā panāca izlīdzinājumu. Tomēr nepilnas divas minūtes līdz perioda beigām Eduards Hugo Jansons skaitliskajā vairākumā atjaunoja Latvijas izlasei vadību.

Trešajā periodā jau 39. sekundē, spēlējot mazākumā, Barnabo atkala panāca neizšķirtu, tomēr trešdaļas 14. minūtē Kirils Galoha un Kārlis Čukste ar 19 sekunžu intervālu guva divus vārtus, nodrošinot tik svarīgo uzvaru, turklāt četras minūtes līdz mača beigām Ēriks Žohovs uzstādīja spēles galarezultātu.

Turnīra kopvērtējumā Latvija ar 12 punktiem kļuvusi konkurentiem neaizsniedzama, astoņi punkti ir Norvēģijai, kurai ar septiņiem punktiem seko Kazahstāna, pa trim punktiem ir Baltkrievijai un Francijai, bet Itālija joprojām ir bez punktiem.

Atgādinām, ka svētdien Latvija turnīru sāka ar 5:2 uzvaru pār Kazahstānu, pirmdien ar 3:2 pārspēja Baltkrieviju, bet trešdien ar 5:1 pieveica Franciju.

Turnīra pēdējā spēlē sestdien Latvijas juniori mērosies spēkiem ar Norvēģijas vienaudžiem.

Komentāri (18)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu