Saukāns: «Bardaks» būvniecībā veicina nozares degradāciju (19)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Būvniecības nozarē patlaban nav elementāras kārtības un šis «bardaks» veicina nozares degradāciju, intervijā biznesa žurnālam «Kapitāls» norāda būvfirmas «RBSSKALS» padomes priekšsēdētājs Māris Saukāns.

Uzņēmējs norāda, ka būvniecības nozarē ir reģistrēti 5100 komersantu, savukārt Ekonomikas ministrijas Būvniecības departamentā strādā 18 cilvēku, no kuriem četriem ir akadēmiska nozares izglītība un viens ir sertificēts speciālists. «Mēs pat nerunājam par «bardaka» lielumu, mēs runājam par elementāru kārtību, tas ir, tādas neesamību,» uzsver Saukāns.

Viņaprāt, spilgta nozares degradācijas izpausme ir korupcija, ar ko Saukāns saprot arī pelēko sektoru, «tā saucamās aplokšņu algas, kas galu galā izkropļo tirgu, izkropļo speciālistu darbu, un tā visa sekas mēs pieredzēsim».

Saukāns uzskata, ka, lai būtu nozare, ir nepieciešama ilgtermiņa plānošana. «Palīdzība vienam vai otram uzņēmumam nav plānošana! Neviens normāli strādājošs uzņēmums neprasa, lai valsts tam kaut ko iedod, - tiek prasīta kārtība. Mums šobrīd vairs nav dialoga,» norāda Saukāns.

Būvfirmas vadītājs atgādina, cik ilgi ir atvērts jaunais Būvniecības likums, un norāda, ka, lai gan nozares pārstāvji it kā piedalās diskusijās par to, tomēr lēmumi tiek pieņemti, balstoties politiskā redzējumā, nevis ekonomiskā loģikā.

«Valsts rīcībā mēs šobrīd redzam rūpes par pīrāga sadalīšanu, bet ne par šī pīrāga palielināšanu. Mums tas neder,» piebilst Saukāns.

Komentāri (19)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu