Lieldienas tūkstošiem cilvēku varēja beigties, saindējoties ar olām (151)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) pirms Lieldienām veicot pārbaudes pārtikas aprites uzņēmumos, konstatējis, ka viena vairumtirdzniecības uzņēmuma noliktavā atrodas liels daudzums - vairāk kā 40 000 Polijas izcelsmes vistu olu, kurām ražotāja noteiktais derīguma termiņš beidzies 14.aprīlī, taču olu iepakojumam ir veikts pārmarķējums, lai šādu, jau pārtikai nederīgu produkciju, izplatītu patērētājiem, «Apollo» uzzināja PVD.

Produkta izplatītājs ir SIA «Walux».

Veicot detalizētāku pārbaudi, atklājās, ka vistu olu marķējuma vizuālais izskats un teksta saturs atšķiras no ražotāja marķējuma. Uz dažām olu iepakojuma kastēm bija pat divi marķējumi – ražotāja un pārmarķētais. Tāpat pārbaudes laikā PVD inspektori konstatēja pazīmes - bojātu olu kārbas virsmu, kas liecina, ka olas pārmarķētas ar mērķi pagarināt derīguma termiņu.

Tāpat uzņēmuma noliktavā atradās vairāk nekā 20 000 vistu olas ar derīguma termiņu 4.maijam un 30.aprīlim, kuru iepakojumam redzamas iepriekšējā marķējuma noplēšanas pazīmes.

Olas tika izņemtas no apgrozības, uzņēmumam uzdots atsaukt izplatīšanā esošās olas un nodrošināt olu iznīcināšanu. Uzsākta administratīvā lietvedība.

PVD, jau tuvojoties svētkiem, aicināja patērētājus būt vērīgiem pircējiem – sekot līdzi informācijai preces marķējumā un pievērst uzmanību pārtikas produktu derīguma termiņam.

Tā kā svētkos viens no pirktākajiem pārtikas produktiem būs olas, PVD vēlreiz atgādina, ka olu uzglabāšanas temperatūru un derīguma termiņu ražotājs norāda uz iepakojuma. Patērētājam ir tiesības atvērt iepakojumu un pārliecināties par olu izcelsmi. Cipars uz olas norāda dējējvistu turēšanas metodi (0 – bioloģiskā ražošana, 1 – brīvā turēšana, 2 – turēšana kūtī, 3 – turēšana sprostos). Ar burtiem olas marķējumā norāda valsts kodu, kurā olas ražotas (Latvijai tas būs LV). Tāpat uz olas redzams PVD piešķirtais putnu novietnes identifikācijas numurs (piemēram, 1234).

Par iespējamiem pārkāpumiem pārtikas tirdzniecības vietās, var zvanīt uz PVD uzticības tālruni – automātisko atbildētāju 67027402 un informēt par tiem dienestu. PVD inspektori saņemto informāciju pārbaudīs!

Komentāri (151)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu