Tartu aicina uz pavasara studentu dienām (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Kā ik gadu, Tartu arī šajā pavasarī aicina uz vienu no iespaidīgākajiem studentu pasākumiem Baltijas valstīs – Tartu pavasara dienām. Studentu festivāls nedēļas garumā no 28. aprīļa līdz 4.maijam pilsētas viesiem un itin visiem interesentiem piedāvā lielisku kultūras un izklaides pasākumu programmu ar vairāk nekā 150 pasākumiem. Piedaloties dažādos pasākumos un sacenšoties atraktīvās sacensībās, Tartu Pavasara dienas apvieno vietējos un citu valstu studentus.

Tartu studentu dienas un pilsētas festivāls tiek organizēti divas reizes gadā – rudenī un pavasarī. Šogad festivāla galvenais mērķis ir tā apmeklētājiem sniegt pēc iespējas vairāk neaizmirstamu iespaidu. Lai to sasniegtu, festivāla organizatori – universitātes kultūras klubs, kuru veido 30 studentu no Tartu universitātēm – festivāla apmeklētājiem piedāvā lielisku izklaides programmu, kuru veido ap 150 pasākumu. Programmā ir iekļauti tādi jau par tradīciju kļuvuši pasākumi kā Nakts dziesmu svētki, Laivu rallijs, «Karsumm», Studentu dziesma u.c.

Festivāla pirmā diena tiks atklāta ar īpašu rīta cēlienu Tartu kopmītnēs, taču lielākais atklāšanas dienas pasākums apmeklētājus aicina vakarā, kad nedēļa tiks ieskandināta ar Nakts dziesmu svētkiem. Festivāla otro dienu pavadīs sacensību gars, jo šajā dienā studenti aicināti sevi pierādīt vairākās interesantās sacīkstēs. Tiks noskaidrots, kurš var uzcelt visaugstāko torni, vienlaikus tajā rāpjoties, kā arī asas izjūtas gaida izveicības sacensību «Student Extreme» dalībniekus. Arī festivāla trešā diena būs pilna jautrības, jo šajā dienā studenti tiek aicināti piedalīties Krogu rallijā, bet vakarā nodoties Valpurģu nakts izklaidēm. Daudzpusīgu programmu piedāvā arī festivāla ceturtā diena. 1.maijā Tartu Universitātes botāniskajā dārzā notiks labdarības koncerts, vakarā skriešanas sacensības, bet mieram un harmonijai visi aicināti uz nakts jogas sesiju. 2.maijā visi fitnesa entuziasti ir laipni gaidīti Tartu sporta centrā, kurā varēs apmeklēt īpašu pavasara aerobiku, bet 20:00 «Club Genialistide“ aicina apmeklēt muzikālo pasākumu «Studentu dziesma“. Sestdiena, 3. maijs Tartu pavasara dienās veltīta ģimenei, tiks organizētas velo sacīkstes bērniem, kā arī ielu futbola tūre. Pusdienas laikā norisināsies atraktīvās vīru nešanas sacensības, bet dienu noslēgs Nakts deju festivāls. Lai piedzīvojumiem pilno nedēļu noslēgtu godam, daži no aizraujošākajiem pasākumiem ieplānoti tieši pēdējā dienā. Svētdienā pie Emajogi upes visi aicināti pulcēties uz «Karsumm“ sacensībām. Šajās sacensībās aicināti piedalīties lidaparātu izgudrotāji, taču īpaši interesantas sacensības padara tas, ka izgudrotāji paši sēdīsies pie savu izgudrojumu stūres. Grandiozā festivāla noslēgumā tiks organizēts pašgatavoto laivu rallijs, kas sola spilgtus un neaizmirstamus iespaidus kā dalībniekiem, tā arī skatītājiem.

Tartu Studentu dienas tiek rīkotas jau kopš 20. gadsimta sešdesmitajiem gadiem, kad Igaunijas studenti pirmo reizi organizēja pasākumu Studentu rudens. Tradīcija izveidojās, svinot Starptautisko studentu dienu, kas visā pasaulē tiek svinēta 17.novembrī. Mūsdienās, kopš 1987. gada, Tartu Universitātes dienu galvenais rīkotājs ir Universitātes kultūras klubs, kuru veido aptuveni 30 studentu no dažādām Tartu augstskolām.

www.studentdays.ee

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu