«X-cilvēki» režisoru apsūdz pusaudža seksuālā izmantošanā (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Kāds vīrietis iesniedzis tiesā prasību pret franšīzes «X-Men» («X-cilvēki») režisoru Braienu Singeru, kurš viņu pirms vairākiem gadiem esot seksuāli izmantojis.

Trešdien ierosinātajā lietā Maikls Īgans apgalvo, ka režisors 90.gadu beigās esot uzspiedis seksu ballītēs Kalifornijā un Havaju salās. Tolaik Īgans bija 17 gadus vecs. Havaju salās ierosinātās lietas materiālos teikts, ka Īgans ar modeļa vai aktiera darba piedāvājumiem ievilināts prostitūcijas tīklā, kur viņam Holivudas darboņu ballītēs likts nodarboties ar seksu ar sanākušajiem vīriešiem.

Singers esot bijis vairākās ballītēs, kur uzspiedis Īganam seksu, devis narkotikas un draudējis, kad puisis centies izvairīties, norāda Īgans. Singers apsūdzēts četros punktos - emocionāla kaitējuma nodarīšanā, uzbrukumā, fiziskā aizskaršanā un privātuma pārkāpšanā. Vīrieša advokāts norāda, ka viņa klients par katru nodarījumu vēlas saņemt vismaz 75 000 ASV dolāru (54 200 eiro) kompensāciju.

Singera advokāts paziņojis, ka apsūdzība ir absurda un nomelnojoša. «Skaidrs, ka šīs tiesvedības mērķis ir gūt atpazīstamību dažas nedēļas pirms Braiena jaunās filmas iznākšanas,» norāda advokāts.

«X-Men: Days of Future Past» («X-cilvēki: Bijušās nākotnes dienas») iznāks 23.maijā. Aktieru sastāvā ir tādas kinozvaigznes kā Dženifera Lorensa, Hjū Džekmens, Maikls Fasbenders, Halle Berija un Patriks Stjuarts. Tā ir populārās franšīzes piektā filma.

Lieta ierosināta Havaju salās tāpēc, ka tur uz laiku atcelts noilgums lietās par nepilngadīgo seksuālu izmantošanu.

48 gadus vecais Singers pazīstams ar tādām filmām kā «The Usual Suspects» («Parastie aizdomās turamie»), «Superman Returns» («Supermens atgriežas») un «Jack the Giant Slayer» («Džeks milžu bende»).

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu