Rīgas pils būvnieki gatavi segt ugunsgrēka izmaksas (31)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Būvkompāniju pilnsabiedrība SBRE ir gatava nekavējoties iemaksāt nodrošinājumu piecu miljonu eiro apmērā, tādejādi apliecinot gatavību uzņemties pilnu atbildību par Rīgas pils ugunsgrēku, gadījumā, ja tiesa par vainīgajiem atzīs tieši būvnieku, «Apollo» informēja uzņēmuma pārstāvji.

Provizoriskie aprēķini par Rīgas pils ugunsgrēkā nodarītajiem zaudējumiem tiek lēsti piecu miljonu eiro apmērā.

Jau ilgāku laiku uzņēmumam neizprotamu iemeslu dēļ kavējoties Rīgas pils rekonstrukcijas darbu veikšana, un tas turpinot apdraudēt Rīgas pils kā starptautiskas nozīmes kultūrvēsturiska mantojuma saglabāšanu. Kopš 2013.gada rudens netiek apstiprinātas Svētku zāles pastāvīgo jumta konstrukciju izbūves izmaksas, lai arī izmaksu aprēķins pasūtītājam tika iesniegts jau pērnā gada 27.decembrī, tas joprojām nav saskaņots, pauž uzņēmums.

Tas šobrīd kavējot secīgo darbu veikšanu – iekšējā apdare, restaurācija utt. Līdzīga ir situācija ar konstrukciju žāvēšanas un dezinficēšanas darbu veikšanu. Ja tam par iemeslu ir bažas, ka SBRE vēlētos izvairīties no atbildības, gadījumā, ja tiesa atzīs būvkompāniju par vainīgu, tad ar šo soli pilnsabiedrība SBRE vēlas šīs bažas pilnībā kliedēt.

Pilnsabiedrība SBRE atkārtoti apliecina, ka ir ieinteresēta objektīvā izmeklēšanas procesā un pēc iespējas ātrākā patiesības noskaidrošanā. Kā jebkurā tiesiskā valstī, arī Latvijā tikai tiesa varēs nolemt, kura eksperta sniegtais slēdziens ir visprecīzākais un kurai no iesaistītajām pusēm ir jāuzņemas atbildība par notikušo ugunsnelaimi. Ja tiesa atzīs SBRE kā ģenerāluzņēmēja vainu notikušajā, uzņēmums ir gatavs uzņemties pilnu atbildību.

Komentāri (31)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu