VID jauno ēku nodod lietošanai (62)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Ceturtdien Rīgas pilsētas būvvalde izsniegusi Valsts ieņēmumu dienesta (VID) jaunā administratīvo ēku kompleksa attīstītājam SIA «Biroju centrs Ezerparks» Būvobjekta pieņemšanas ekspluatācijā aktu. Tas nozīmē, ka ēkas lietotājs – Valsts ieņēmumu dienests tuvākajās dienās uzsāks pārcelšanās darbus, «Apollo» informēja kompleksa attīstītājs.

«Esam izdarījuši visu iespējamo, lai tik apjomīgas ēkas pieņemšana ekspluatācijā notiktu bez aizķeršanās un būvniekam nav jāveic papildu darbi. Jā, mūsu uzstādītie nosacījumi ģenerālbūvniekam bija augsti un pie to izpildes dzelžaini pieturējāmies, taču tagad sabiedrības rīcībā ir divkāršs apliecinājums ēkas atbilstībai drošības prasībām – gan pirms dažām nedēļām mūsu iniciētais AS «Inspecta» slēdziens, kas prasīja vairāku mēnešu rūpīgu pārbaudi, gan Rīgas būvvaldes apstiprinājums par pieņemšanu ekspluatācijā,» norāda SIA «Biroju centrs Ezerparks» valdes priekšsēdētājs Kaspars Zauls.

Zauls skaidro, ka ēkas pieņemšana ekspluatācijā nozīmē arī VID apjomīgo pārcelšanās darbu uzsākšanu, kam paralēli notiks ēkas un teritorijas labiekārtošanas darbi – piemēram, VID ēkas vizuālās identitātes un grafisko elementu uzstādīšana, āra darbi, kas saistīti ar defektu novēršanu iepriekš veikto darbu nelabvēlīgos laikapstākļos dēļ u.tml. «Tomēr vēl pirms oficiālās ēkas atklāšanas, kas plānota vasarā, esam nolēmuši jau maijā ļaut ēkā ielūkoties Latvijas plašsaziņas līdzekļu pārstāvjiem,» atklāj Zauls.

«VID administratīvo ēku kompleksā ir paredzētas darba vietas vairāk nekā 2500 VID darbiniekiem un tiek prognozēts, ka vienas dienas laikā to apmeklēs apmēram 2000 VID klienti. Apzinos, ka viens no galvenajiem VID gan kā darba devēja, gan uz klientu orientētas iestādes uzdevumiem ir nodrošināt darba vides un darba apstākļu stabilitāti ikvienam iestādes darbiniekam un drošību ikvienam iestādes klientam. Esmu gandarīta, ka gan būvniecības procesa laikā, gan pēc tā pabeigšanas ēkas drošības un ilgtspējas jautājumiem tika veltīta pastiprināta uzmanība un pat veiktās ārkārtas drošības pārbaudes, pieaicinot augsti kvalificētus būvniecības nozari uzraugošo institūciju speciālistus, rezultāti apliecināja ēkas atbilstīgu augstākajām drošības un kvalitātes prasībām,» uzsver VID ģenerāldirektore Ināra Pētersone.

Nākamajā darba dienā pēc ēkas nodošanas ekspluatācijā tiks uzsākti darba telpu iekārtošanas un mēbeļu uzstādīšanas darbi. Plānots, ka pirmās VID struktūrvienības uzsāks pārcelšanos uz Talejas ielu jau šī gada maija vidū, bet kopumā visas Rīgā šobrīd strādājošās 14 VID struktūrvienības plānots pārcelt līdz šī gada rudenim.

Kā zināms, ēkas fundamentālu pārbaudi kopš janvāra sākuma veica Ziemeļeiropas vadošais industriālo iekārtu, produktu un darba vides inspicēšanas, testēšanas un sertificēšanas uzņēmums AS «Inspecta», savukārt Rīgas būvvalde uzsāka ekspluatācijā pieņemšanas darbus 27. martā.

Plānots, ka jaunajā administratīvo ēku kompleksā Talejas ielā 1 strādās vairāk nekā 2500 darbinieku no visām, šobrīd 14 dažādās adresēs Rīgā esošām VID struktūrvienībām, kā arī atradīsies plašs un ērts klientu apkalpošanas centrs.

Kompleksa būvniecība pabeigta 2014.gada 15.aprīlī. Ēku kompleksa projekta īstenotājs ir SIA «Biroju centrs Ezerparks», projekta autors - arhitektu birojs «Sarma & Norde Arhitekti», būvdarbu ģenerāluzņēmējs - SIA «Re&Re», būvuzraugs SIA «Būves un būvsistēmas» un projekta finansētājs - banka «Nordea».

Komentāri (62)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu