«Rimi» un «Maxima» mierina pircējus (40)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

«Rimi» un «Maxima» veikalu tīkli olas neiepērk no SIA «Walux», ko Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) pieķēris vecu olu izplatīšanā, jo abi mazumtirgotāji olas iepērk nepastarpināti no ražotājiem, neizmantojot vairumtirdzniecības bāzes.

SIA «Maxima Latvia» komunikācijas vadītājs Jānis Beseris «Nozare.lv» pastāstīja, ka olas «Maxima» veikaliem tiek iepirktas tikai no sertificētiem un PVD atzītiem ražotājiem, iepērkot tās pa tiešo no ražotājiem.

Arī «Rimi» veikalu tīklam olas tiek iepirktas nepastarpināti no ražotājiem, skaidro SIA «Rimi Latvia» pārstāve Laura Podskočija.

«Rimi» veikalu tīklā ar šādu situāciju neesam saskārušies un «Rimi» nav sadarbības ar šo konkrēto piegādātāju,» piebilst Podskočija.

Jau ziņots, ka PVD, pirms Lieldienām veicot pārbaudes pārtikas aprites uzņēmumos, konstatējis, ka kāda vairumtirdzniecības uzņēmuma noliktavā atrodas liels daudzums - vairāk nekā 40 000 - Polijas izcelsmes vistu olu, kurām ražotāja noteiktais derīguma termiņš beidzies 14.aprīlī, biznesa portālu «Nozare.lv» informēja PVD pārstāve Anna Joffe.

Vecās un pārmarķētās olas, kas Latvijā ievestas no Polijas, izplatījusi lietuviešu uzņēmējiem piederošā SIA «Walux».

Kā liecina «Nozare.lv» arhīvs, «Walux» jau pagājušajā gadā sodīts par viltota «Tilzītes» siera izplatīšanu veikalu tīklam «Palink». Uzņēmums bija izplatījis Polijā ražotu siera izstrādājumu «Tilzītes» siers, kurā uz iepakojuma nebija norādīti augu tauki.

«Walux» jau iepriekš par līdzīgām darbībām vairākkārt saņēmis PVD sodus, gada laikā kopumā nomaksājot 1800 latus (2651 eiro).

Saskaņā ar «Firmas.lv» informāciju «Walux» īpašnieki ar attiecīgi 60% un 40% daļu ir Latvijas pilsonis Vačagans Pogisjans un Lietuvas pilsonis Ramūns Nikitins.

Uzņēmuma apgrozījums 2012.gadā bija 4,34 miljoni eiro salīdzinājumā ar 2,19 miljoniem iepriekšējā gadā, bet zaudējumi - 29 720 eiro salīdzinājumā ar 13 539 eiro peļņu pirms gada.

Komentāri (40)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu