Putins pārmet Rasmusenam «senu grēku» (152)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Krievijas prezidents Vladimirs Putins ceturtdien pārmetis NATO ģenerālsekretāram Andersam Fogam Rasmusenam, ka viņš, būdams Dānijas premjerministrs, slepeni ierakstījis un pēc tam nopludinājis medijos privātu sarunu, kas notikusi starp abiem politiķiem.

Rasmusens bija Dānijas premjerministrs no 2001.gada līdz 2009.gadam.

Putins ar šādu paziņojumu nāca klajā ikgadējā jautājumu un atbilžu sesijā televīzijā, kur galvenā uzmanība tika pievērsta Krievijas attiecībām ar Rietumiem Ukrainas krīzes kontekstā.

Putins apgalvoja, ka Rasmusens lūdzis tikšanos ar Putinu un pēc tam sarunu ierakstījis.

«Es piekritu, mēs tikāmies un runājām, un izrādījās, ka viņš paņēmis līdzi diktofonu un slepeni ierakstījis mūsu sarunu un tad publicējis to presē,» paziņoja Putins.

«Es nespēju ticēt savām acīm un ausīm. Tās ir kaut kādas muļķības, jūs saprotat,» viņš piebilda.

«Viņš paskaidroja, ka ierakstījis šo sarunu vēsturei. Es esmu glaimots, protams, bet viņam vismaz vajadzēja mani brīdināt vai vismaz lūgt atļauju publicēt,» norādīja Putins, piebilstot, ka uzticība ir ļoti svarīga, gan starp cilvēkiem, gan valstīm.

Par kādiem Rasmusena publiskotiem komentāriem ir runa, nav skaidrs.

Komentāri (152)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu