Pie Latvijas robežas konstatē Krievijas militāro lidmašīnu; gaisā paceļas iznīcinātāji (220)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Rob Schleiffert, CC BY-SA 2.0

Šodien NATO patruļlidmašīnas «F-15C» virs Baltijas jūras neitrālajiem ūdeņiem pie Latvijas teritorijas ūdeņu ārējās robežas konstatēja Krievijas militāro lidmašīnu «An-26», portālu «Apollo» informēja Nacionālajos bruņotajos spēkos.

LETA ziņo, ka pēdējo reizi NATO patruļlidmašīnas virs Baltijas jūras pie Latvijas teritoriālo ūdeņu ārējās robežas Krievijas militāros lidaparātus konstatēja 4.martā.

Jau ziņots, ka Ukrainas krīzes laikā NATO patruļlidmašīnas februārī virs Baltijas jūras pie Latvijas teritoriālajiem ūdeņiem vairākas reizes tika konstatējušas Krievijas armijas lidmašīnas. Konstatēta gan transportlidmašīna «An-12», iznīcinātāji «Su-24» un «Su-27», kā arī radioelektroniskās izlūkošanas lidmašīnas «Il-20».

Latvijas Aizsardzības ministrija jau februāra beigās paziņoja, ka Krievijas bruņoto spēku lidojumi pie Latvijas teritoriālo ūdeņu ārējās robežas ir konstatēti pietiekami regulāri un to aktivitāte ir augusi pēdējo piecu gadu laikā.

NATO gaisa telpā virs Baltijas valstīm kopš 3.janvāra patrulē ASV patruļlidmašīnas. Reaģējot uz Krievijas iebrukumu Ukrainai piederošajā Krimas pussalā, lidaparātu skaits ir palielināts.

Komentāri (220)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu