Miļuns: Spēles aizmirsīsies, bet rezultāts paliks (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Latvijas U-18 hokeja izlase pasaules čempionāta pirmās divīzijas A grupas turnīra mačā pret Itāliju nespēja nodemonstrēt savu labāko sniegumu, tomēr vēlamais rezultāts - uzvara un ceļazīme un augstāko divīziju - ir panākts, uzsvēris komandas galvenais treneris Ēriks Miļuns.

Kā ziņots, Latvijas U-18 izlase Francijā notiekošā pasaules čempionāta pirmās divīzijas A grupas turnīra ceturtajā mačā ceturtdien ar 5:2 (0:0, 2:1, 3:1) pārspēja turnīra pastarīti Itāliju un jau priekšlaicīgi nodrošināja atgriešanos pasaules čempionāta augstākajā divīzijā. Latvijas izlasei tas bija ceturtais panākums četrās turnīra spēlēs. Lai jau pirms noslēdzošās kārtas nodrošinātu turnīra pirmo vietu, latviešiem šajā mačā bija jātiek pie uzvaras pamatlaikā

«Uz spēles kvalitāti iespaidu atstāja situācija turnīrā. Uzvara pār Itāliju mums jau garantēja pirmo vietu, un šādas spēles vienmēr ir sarežģītas. Pirms spēles komandu jau brīdinājām, ka itālieši uzvarēt nevar - tikai mēs varam zaudēt,» Miļuna teikto citē Latvijas Hokeja federācija (LHF). «Par spīti tam, ka aizvadījām vissliktāko spēli turnīrā, uz klases rēķina pratām noliekt Itāliju. Vārtsargs Toms Nuka aizvadīja labu spēli. Šī ir tā reize, kad jāsaka - spēles aizmirsīsies, bet rezultāts paliks.»

«Vēlreiz arī apliecinājās, ka, iekļūšanai augstākajā grupā, nevajag uzvaras ar 10:0. Pietiek ar 5:2, bet jābūt gataviem uzvarēt katrā mačā. Patronas mums vēl ir, tāpēc domāju, ka komanda sevi vēl parādīs pēdējā mačā pret Norvēģiju,» piebilst treneris.

Latvijas izlase ir vienīgā, kas četrās kārtās tikusi pie maksimāli iespējamajiem 12 punktiem. Otrā pašlaik ar astoņiem punktiem ir Norvēģijas izlase, septiņi punkti ir Kazahstānai, Baltkrievijas, un Francijas kontā ir pa trim punktiem trīs cīņās, bet bez punktiem cīnās Itālijas izlase.

Sestdien Latvijas izlasei gaidāma noslēdzošā spēle pret Norvēģijas vienaudžiem, tomēr tā pirmās vietas ieguvēja noteikšanu vairs neietekmēs. Vietu spēcīgāko komandu divīzijā nopelnījuši tikai grupas uzvarētāji.

«Paldies visiem treneriem, kuri izaudzināja šos puišus. Arī viņu vecākiem, kas veltījuši savu laiku un ieguldījuši naudu. Tāpat [LHF prezidentam] Kirovam Lipmanam, kurš piekrita mūsu plānam nometnes sākumā aicināt plašu kandidātu skaitu. Apliecinājās, ka izvēlējāmies pareizos spēlētājus,» uzsver Miļuns. «Ja man būtu iespēja, es pēdējā spēlē pret Norvēģiju dotu iespēju spēlēt tiem, kuri netika sastāvā. Domāju, arī viņi sevi parādītu un uzvarētu.»

Pagājušajā gadā Latvijas U-18 izlase zaudēja vietu pasaules čempionāta augstākās divīzijas turnīrā, kad komandu vēl vadīja Vjačeslavs Nazarovs. Latvijas U-18 izlase pasaules čempionāta augstākajā divīzijā spēlēja ceturto reizi vēsturē un otro gadu pēc kārtas.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu