Izskan skandalozi fakti par traģēdiju, nogrimstot prāmim (57)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Nogrimstot prāmim pie Dienvidkorejas, dzīvību zaudējuši 26 cilvēki - tas ir šobrīd oficiāli apstiprinātais skaits, taču zināms, ka joprojām teju 300 cilvēki, lielākoties studenti, ir pazuduši.

Kā vēstī ārvalstu mediji, kopš dienas sākuma simtiem ūdenslīdēju uzsāka glābšanas darbus, mēģinot iekļūt prāmī, kurš pilnībā atrodas zem ūdens 35 metru dziļumā.

Tāpat glābēji uzsākuši iepumpēt skābekli prāmja iekšpusē, lai cilvēki, kas varētu būt izdzīvojuši, varētu elpot. Ekspertu aplēses liecina, ka tādā veidā cilvēki var izdzīvot 72 stundas.

Eksperti, vērtējot traģēdijas iemeslus, pieļauj, ka pēc straujas prāmja kursa maiņas prāmī uz vienu pusi sagāzusies krava, kā rezultātā mainījies smaguma centrs. Vietā, kur notika traģēdija, prāmji parasti pakāpeniski maina kursu, taču šajā gadījumā tas veicis strauju pagriezienu.

Tikmēr nākušas gaismā arī skandalozas notikušā detaļas. Noskaidrots, ka 69 gadus vecais kuģa kapteinis Li Čžuns Soks nezināmu iemeslu dēļ negadījuma brīdī neatradās uz komandtiltiņa. Negadījuma brīdī prāmi vadījis 26 gadus vecais trešais palīgs, kuram ir viena gada praktiskā darba pieredze.

Pēc likuma kapteinim un viņa komandai bija jāiesaistās cilvēku glābšanā, taču nācis gaismā, ka kapteinis un vēl daži apkalpes locekļi pirmie pameta negadījuma vietu. Aculiecinieki zinājuši stāstīt, ka kapteinis apkalpei palūdzis pasažieriem likt palikt savās vietās, tad iesēdies glābšanas laivā un devies prom.

Eksperti atzīmē, ka kapteiņa un apkalpes kļūdas būs galvenais iemesls, iespējams, tik lielam bojāgājušo skaitam.

Kapteinis vēlāk atvainojies bojāgājušo ģimenēm. «Es lūdzu piedošanu. Man ir kauns par sevi,» viņš sacīja.

Viņš pratināšanā policijai norādījis, ka nezināja par notiekošo. Vaicāts, kāpēc viņš ātri aizbēga no grimstošā prāmja, kapteinis norādīja, ka viņu pārņēma panika.

Komentāri (57)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu