Lielbritāniju diennakts laikā skar divas zemestrīces (40)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Zanthia, CC BY-NC-SA 2.0

Divas zemestrīces 24 stundu laikā skārušas Ratlendas apkārtni Lielbritānijā.

Ārvalstu mediji vēstī, ka britu ģeologi aplēsuši - pēdējā zemestrīce bijusi 3,5 ballu stipra, savukārt ceturtdienas pazemes grūdienu spēks sasniedza 3,2 balles, sakustinot apkārtējās ēkas. «The Telepgraph» vēstī, ka simtiem apkārtējo iedzīvotāju satraucās par pazemes grūdieniem.

Lai arī zemestrīce postījumus neizraisīja, cilvēki ziņojuši, ka tā bija pietiekami spēcīga, lai sašūpotu mājas un apgāztu dārza krēslus.

Tiek vēstīts, ka zemestrīces Lielbritānijā nav visai izplatītas, lai gan ik gadu tiek fiksēti 20 līdz 30 vāji pazemes grūdieni.

Lai arī zemestrīces ir vājas un neizraisa nekādus postījumus, pastāv iespēja, ka Lielbritāniju nākotnē varētu piemeklēt arī kāda spēcīgāka zemestrīce, vēstī «Daily Mail».

Spēcīgākā Lielbritānijā jelkad reģistrētā zemestrīce notikusi 1931.gadā Ziemeļjūrā, kad pazemes grūdienu spēks sasniedza 6,1 balli, savukārt visai nesen - 2008.gadā Linkolnšīrā notikusi 5,2 ballu zemestrīce.

Komentāri (40)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu