Kijeva gatava piešķirt oficiālu statusu krievu valodai (143)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Ukrainas valdība ir gatava piešķirt krievu valodai oficiālas valodas statusu, bet reģioniem - finanšu un ekonomisko autonomiju, piektdien Ukrainas parlamentā paziņoja premjerministrs Arsēnijs Jaceņuks un pagaidu prezidents Oleksandrs Turčinovs.

Vara ir gatava piešķirt «līdzās valsts valodai - ukraiņu - oficiālas valodas statusu krievu vai kādai citai valodai» tajos reģionos, kur dzīvo daudzi to lietotāji, sacīja pagaidu prezidents.

Jaceņuks savukārt norādīja, ka «Ukrainas valdība ir gatava plašas konstitucionālas reformas īstenošanai, kas nostiprinātu reģionu pilnvaras, un atbilstoši tai tiks likvidētas apgabalu un rajonu valsts administrācijas».

Krievijas diversanti un vietējo separātistu kaujinieki pēdējās nedēļas laikā Ukrainas austrumos sagrābuši vairākas valsts iestāžu un milicijas nodaļu ēkas, kā arī citus stratēģiskos objektus, piemēram, lidlaukus, bet uz ceļiem izveidojuši kontrolposteņus. Reaģējot uz šiem notikumiem, Ukrainas varasiestādes uzsākušas pretterorisma operāciju.

ASV, Eiropas Savienība, Ukraina un Krievija ceturtdien Ženēvā vienojušās par kopīgu aicinājumu nekavējoties apturēt visu vardarbību Ukrainā.

Komentāri (143)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu