Sinoptiķi pēc Lieldienām neko labu nesola (34)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Nathan Congleton, CC BY-NC-SA 2.0

Pēc vairākām vasarīgi siltām dienām jau trešdien, 23.aprīlī, Latvijā ieplūdīs vēsāks un sausāks gaiss no ziemeļiem, nākamās nedēļas otrajā pusē gaisa temperatūra naktīs atkal noslīdēs nedaudz zem nulles, liecina jaunākā «Global Forecast System» prognoze.

Lieldienās un otrdien gaisa temperatūra sasniegs +22 grādus, tomēr jau otrdien austrumu vēju nomainīs ziemeļu vējš, kas izraisīs gaisa temperatūras pazemināšanos piekrastes novados. Galvenokārt Latgalē otrdien tiek prognozēta pērkona lietusgāžu veidošanās.

Turpmākajās dienās dominēs dzestrs ziemeļu vējš, gaisa temperatūra naktīs daudzviet noslīdēs zem nulles, maksimālā temperatūra pēcpusdienās pārsvarā gaidāma +8 līdz +16 grādu robežās.

Ziemeļu vējš atnesīs ne tikai vēsu, bet arī ļoti sausu gaisu. Tā relatīvais mitrums dažās pēcpusdienās noslīdēs pat zem 20 procentiem. Gaidāmas pārsvarā skaidras debesis. Turpinās palielināties ugunsbīstamība, un sausums kļūs par arvien lielāku problēmu gan dārzos un laukos, gan mežos, gan pilsētās.

Komentāri (34)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu