Par Eirolīgas nedēļas labākajiem kļuvuši uzreiz divi spēlētāji (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Par ULEB Eirolīgas turnīra basketbolā ceturtdaļfināla otro spēļu vērtīgākajiem spēlētājiem kļuvuši Joannis Burusis un Kērtiss Džerelss.

Centrs Burusis palīdzēja Madrides «Real» komandai ar 82:77 pieveikt savu bijušo komandu Pireju «Olympiacos», bet pats grieķis guva 19 punktus un izcīnīja desmit atlēkušās bumbas, tiekot pie 24 efektivitātes koeficienta punktiem.

Tikpat efektivitātes punktus nopelnīja arī amerikāņu saspēles vadītājs Džerelss, kurš palīdzēja Milānas «EA7 Emporio Armani» ar 91:77 pārspēt Telavivas «Maccabi Electra» komandu. Šajā mačā Džerelss, kurš cīņā iesaistījās no rezervistu soliņa, guva 17 punktus un izpildīja sešas rezultatīvas piespēles.

Šī ir pirmā reize kopš 2010. gada, kad izslēgšanas turnīrā divi spēlētāji dala kārtas vērtīgākā basketbolista titulu.

Tikmēr otro labāko rezultātu sasniedza uzreiz trīs basketbolisti - pa 21 efektivitātes koeficienta punktam nopelnīja Breds Oulsons («Barcelona»), Sonijs Vīmss (Maskavas CSKA) un Mets Lodžeski («Olympiacos»).

Mačā, kurā «Barcelona» ar 84:63 pieveica Stambulas «Galatasaray Liv Hospital», Oulsons grozam uzbruka nekļūdīgi, gūstot 14 punktus un izcīnot trīs atlēkušās bumbas. Vīmss guva 23 punktus un tika pie četrām bumbām zem groziem, palīdzot CSKA ar 77:51 pārspēt Atēnu «Panathinaikos», bet Lodžeski savas komandas zaudējumā izcēlās ar 13 punktiem, četrām rezultatīvām piespēlēm, četrām atlēkušajām bumbām un pieciem izprovocētiem noteikumu pārkāpumiem.

Pēc pirmajām divām ceturtdaļfināla kārtām «Barcelona», Madrides «Real» un CSKA komandas sērijās līdz trim uzvarām izvirzījušās vadībā ar 2-0, bet «EA7 Emporio Armani» un «Maccabi Electra» komandas Milānā uzvaras dalīja uz pusēm.

Nākamās cīņas risināsies jau sākot no svētdienas.

Sēriju uzvarētāji kvalificēsies finālčetrinieka turnīram, kas maija vidū notiks Milānā.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu