«Grizzlies» basketbolists Kalatess saņem 20 spēļu diskvalifikāciju par dopinga lietošanu (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Memfisas «Grizzlies» grieķu spēlētājs Niks Kalates saņēmis 20 spēļu diskvalifikāciju par dopinga pārkāpumu. 

Kalatesa organismā atrastas tamoksifēna pēdas. Parasti šis hormonālais preparāts tiek lietos, lai cīnītos ar krūts vēzi, bet šajā gadījumā tas konstatēts pie uztura bagātinātājiem, ko grieķis lietojis.

Kalatesa diskvalifikācija sāksies ar sestdienu, kad «Grizzlies» Rietumu konferences ceturtdaļfināla sērijas pirmajā mačā tiksies ar Oklahomasitijas «Thunder».

Regulārajā čempionātā, 25 gadus vecais Kalatess, kurš aizvadīja debijas sezonu NBA, vidēji guva 4,9 punktus, izdarīja 2,9 rezultatīvas piespēles un izcīnīja 1,9 bumbas zem groziem.

Pagājušajā sezonā Kalatess ar Krievijas komandu Krasnodaras «Lokomotiv-Kubaņ» triumfēja Eiropas kausa turnīrā, turklāt tika atzīts par sacensību vērtīgāko spēlētāju.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu