Mistiska apšaude Ukrainas austrumos; ir bojāgājušie (224)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Netālu no Ukrainas austrumu pilsētas Slavjanskas naktī uz svētdienu notikusi apšaude, kurā dzīvību zaudējis vismaz viens cilvēks.

Puses sniedz pretrunīgu informāciju par notikušo apšaudi un tajā iesaistītajiem cilvēkiem, kā arī ziņots par dažādu upuru skaitu.

Krievijas oficiālie mediji svētdien plaši ziņo par netālu no Ukrainas austrumu pilsētas Slavjanskas it kā notikušu apšaudi, kurā bojā gājuši trīs prokrieviskie kaujinieki un viens no uzbrucējiem, tikmēr Ukrainas puse šīs ziņas vērtē kā daļu Kremļa īstenotās provokāciju un propagandas kampaņas.

Krievijas prese apgalvo, ka uzbrukums vērsts pret prokrievisko spēku izveidotām barikādēm pie kāda ciemata uz austrumiem no Slavjanskas pilsētas. Ciemats esot prokrievisko spēku kontrolē.

Apšaudē esot nogalināti trīs prokrieviskie kaujinieki un viens no uzbrucējiem. Krievijas presē apgalvo, ka uzbrukumu veikuši ukraiņi, kā pierādījumu demonstrējot Ukrainas radikāli labējās kustības «Labējā sektora» līdera Dmitrija Jaroša vizītkarti, kas esot atrasta pie nogalināta uzbrucēja.

Prokrieviskie aktīvisti aģentūras AFP korespondentam demonstrēja divu separātistu kaujinieku līķus kravas automašīnā netālu no apšaudītā kontrolpunkta.

Žurnālistiem demonstrētas divas ložu cauršautas un izdegušas automašīnas.

Kāds kaujinieks, kura seju sedza maska, aģentūrai AFP sacīja, ka kontrolpunktam uzbrukuši aptuveni 20 cilvēki, bet viņš neko nezinot par kritušajiem kādā no pusēm.

Arī Krievijas Ārlietu ministrija izdevusi asos vārdos ietērptu paziņojumu, apsūdzot «Ukrainas pusi Lieldienu pamiera pārkāpšanā».

Tikmēr «Labējais sektors» Ukrainas medijiem norādīja, ka nekāds uzbrukums no kustības puses nav organizēts. Ja arī kustība rīkotu kādu uzbrukumu, tad Jaroša vizītkarti tādā uzdevumā neviens līdzi neņemtu.

Ukrainas prese norāda, ka ložu caurumi redzami tikai automašīnās, kas piebraukušas pie kotrolposteņa, bet prokrievisko spēku uzbūvētajās barikādēs ložu pēdu nav.

Pēc Ukrainas Iekšlietu ministrijas rīcībā esošās informācijas, naktī uz 20.aprīli starp diviem bruņotu civiliedzīvotāju grupējumiem notikusi apšaude, kurā nogalināts viens cilvēks, bet trīs guvuši šautas brūces.

Komentāri (224)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu