Verpakovskis atgriežas laukumā un palīdz pieveikt Rīgas «Daugavu» (4)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: fkliepaja.lv

Slavenais futbola uzbrucējs Māris Verpakovskis svētdien atgriezās laukumā un palīdzēja viņa pārstāvētajam «Liepājas» klubam Latvijas «SMScredit.lv Virslīgas» čempionāta sestās kārtas spēlē savā laukumā ar 1:0 (0:0) uzveikt pagaidām neveiksmīgi spēlējošo Rīgas «Daugavu».

Verpakovskis laukumā devās uz maiņu dueļa 61. minūtē, nomainot Dāvi Ikaunieku. Šī Verpakovskim kļuva par pirmo oficiālo spēli kopš janvāra, kad viņš atstāja Grieķijas komandu «Ergotelis», lai uzņemtos jaundibinātā «Liepājas» kluba prezidenta pienākumus.

Šajā mačā abas komandas ilgu laiku pavadīja bez gūtiem vārtiem, taču otrajā puslaikā iniciatīva piederēja «Liepājai», kamēr rīdzinieki lielākoties aizsargājās, atbildot ar retiem uzbrukumiem. Kurzemnieku pūliņi vainagojās panākumiem, kad 79. minūtē soda laukumā ar precīzu sitienu izcēlās nesen uzmainītais Toms Gucs.

Pēc vārtu guvuma «Liepāja» atdeva iniciatīvu Rīgas «Daugavas» rokās, taču viesiem tā arī neizdevās izlīdzināt dueļa rezultātu, turklāt kompensācijas laikā lieliska iespēja dubultot pārsvaru bija Kristapam Grebim.

Savukārt citā virslīgas mačā pašreizējie Latvijas čempioni «Ventspils» ar 2:1 (2:0) izbraukumā pārspēja «Jelgavu», kas šo sezonu uzsākusi ļoti veiksmīgi.

Ventspilnieki jau pēc pirmajām 15 minūtēm bija izvirzījušies vadībā ar 2:0, kad izcēlās Jurijs Žigajevs un Visvaldis Ignatāns. Starp abām komandām noritēja aktīva spēle ar vairākām vārtu gūšanas iespējām, taču mājinieki rezultāta starpību spēja samazināt vien 55.minūtē, vārtus gūstot gruzīnu leģionāram Georgijam Diakvinišvili.

Atlikušajā spēles daļā «Jelgava» centās radīt spiedienu uz pašreizējo čempionu vārtiem, taču līdz reālām vārtu gūšanas iespējām pietrūka, turklāt «Ventspils» ļoti sekmīgi spēlēja aizsardzībā.

Pēc tam svētdienas beidzamajā mačā «Skonto» savā hallē uzņems sezonu negaidīti sekmīgi iesākušo «Daugavpils» vienību.

Kā ziņots, pirmajās sestās kārtas spēlēs sestdien Daugavpils «Daugava» ar 1:0 pieveica «Metta»/«Latvijas Universitāte» futbolistus, bet Jūrmalas derbijs starp «Spartaks» un «Jūrmala» komandām noslēdzās ar neizšķirtu rezultātu 1:1.

Turnīra kopvērtējumā līderpozīciju ar maksimāli iespējamajiem 15 punktiem piecās cīņās ieņem «Ventspils» komanda, kurai ar desmit punktiem sešos mačos seko «Jelgava» un «Liepāja». Tikmēr «Skonto» un Daugavpils «Daugavas» komandām tagad ir pa deviņiem punktiem četrās spēlēs, bet ar septiņiem punktiem četrās cīņās seko «Daugavpils».

Pieci punkti un septītā vieta ir «Jūrmalai», trīs punktus izcīnījusi «Metta»/LU, bet tabulas apakšgalā ir «Spartaks» un Rīgas «Daugava», kas ieguvušas attiecīgi divus un vienu punktu.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu