IeM rosina sodīt par «spaisa» realizācijas pieļaušanu savā īpašumā (25)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (RP) rosina paredzēt administratīvo naudas sodu personām, kuras savā īpašumā pieļauj jaunu psihoaktīvo vielu realizāciju.

Rosināts noteikt naudas sodus par jaunu psihoaktīvo vielu vai tās saturošo izstrādājumu neatļautas izgatavošanas, glabāšanas, pārvadāšanas vai realizācijas pieļaušanu savā valdījumā esošā kustamā vai nekustamā īpašumā, ja tas izdarīts gada laikā pēc tam, kad persona tikusi rakstveidā informēta par šajā īpašumā konstatēto neatļauto rīcību ar minētajām vielām.

Naudas sodu fiziskajām personām plānots noteikt no 280 līdz 700 eiro, bet juridiskajām personām no 1400 līdz 7000 eiro. Priekšlikums grozījumiem Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā uz otro lasījumu iesniegts Saeimas Juridiskajā komisijā, liecina parlamenta likumdošanas datu bāzē publicētā informācija.

Ņemot vērā šo vielu sevišķo bīstamību jauniešu veselībai un pat dzīvībai, Iekšlietu ministrija (IeM) aktīvi meklē dažādus iespējamos risinājumus, lai ierobežotu piekļuvi jaunajām psihoaktīvajām vielām, skaidro Kozlovskis. Šāds regulējums liks īpašniekam kā rūpīgam saimniekam gādāt, lai trešajām personām lietošanā nodotais īpašums tiek izmantots atbilstoši līgumiskajām attiecībām vai izmantošanas mērķim, prognozē IeM.

Savukārt vairāki politiķi - Andrejs Elksiņš (SC), Aija Barča (ZZS), Gunārs Rusiņš, Ivars Zariņš (SC), kā arī pašreizējais vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Romāns Naudiņš (VL-TB/LNNK) - iesniedza Saeimā grozījumus likumā par pašvaldībām, nosakot, ka dome ir tiesīga izdot saistošus noteikumus arī par ierobežojumiem un kontroles pasākumiem jaunu psihoaktīvo vielu un maisījumu aprites vietām. Dome par šo noteikumu pārkāpšanu var paredzēt administratīvo atbildību, ja tas nav paredzēts likumos.

Kā ziņots, 9.aprīlī stājās spēkā grozījumi Krimināllikumā, kas nosaka kriminālatbildību personām, kuras pārdod jaunas psihoaktīvās vielas, kuru aprite ir aizliegta vai ierobežota.

Komentāri (25)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu