KNAB soda četrus Krustpils novada domes deputātus (16)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Images_of_Money, CC BY-SA 2.0

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) administratīvi sodījis četrus Krustpils novada domes deputātus, aģentūra LETA noskaidroja KNAB.

KNAB konstatējis, ka deputāti 2012.gada 19.decembrī, piedaloties lēmuma pieņemšanā un balsojot par lēmumu, saskaņā ar kuru pagarināts nomas līgums par pašvaldībai piederošajām neapdzīvojamajām telpām ar zemnieku saimniecību «Avotiņi» un piemērota nomas maksas atlaide 90% apmērā, neievēroja likumā noteikto, ka pašvaldībai jārīkojas ar mantu lietderīgi, nododot to lietošanā citai personai par iespējami augstāku cenu. Tāpat viņi neievēroja valdības noteikumus, jo tie neparedz pašvaldībai tiesības noteikt nomas maksas atvieglojumus.

KNAB secināja, ka deputāti pārkāpumu izdarīja aiz neuzmanības. Kā atbildību mīkstinošs apstāklis tika ņemts vērā tas, ka deputāti atzina savu vainu un nožēlo izdarīto, turklāt lēmuma pieņemšanas brīdī pārkāpums ir novērsts.

Par valsts amatpersonai noteikto ierobežojumu un aizliegumu neievērošanu, pārkāpjot normu, kas nosaka rīcību ar valsts vai pašvaldības mantu, KNAB deputātiem piemēroja 70 eiro naudas sodu katram.

Komentāri (16)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu