Mančesteras «United» padzen galveno treneri (6)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Anglijas premjerlīgas čempionvienības Mančesteras «United» vadība no amata atbrīvojusi galveno treneri Deividu Moizu, kurš pie kluba stūres stājās vien aizvadītā gada vasarā, vēsta britu laikraksti.

Informācija par Moiza atlaišanu presē parādījās jau dienu iepriekš, kad tika paziņots, ka treneris darbu zaudēs tuvākajā laikā.

Jau vēstīts, svētdien «United» klubs Moiza vadībā piedzīvoja kārtējo zaudējumu premjerlīgas turnīra ietvaros, ar rezultātu 0:2 (0:2) izbraukumā piekāpjoties Liverpūles «Everton» vienībai.

Līdz ar to «United» komanda zaudējusi izredzes spēkoties nākamās sezonas UEFA Čempionu līgā, jo klubu līdz ceturtajai pozīcijai tabulā šķir 13 punkti, bet atlikušajās četrās kārtās iespējams iegūt maksimāli 12 punktus.

Šis solis licis «United» vadībai nopietni apsvērt trenera maiņu, turklāt, iespējams, ka Moizs tiks atlaists vēl šīs sezonas ietvaros, tādā gadījumā klubu atlikušajās spēlēs, visticamāk, vadīs pieredzējušais velsiešu pussargs Raiens Gigss, ziņo Lielbritānijas mediji.

Pagaidām gan oficiāli paziņojumi no kluba nav izskanējuši, taču šāds solis gan vadībai neizmaksātu lēti, jo līgums ar Moizu komandai ir spēkā uz sešiem gadiem.

Šobrīd Moiza nākotni aktīvi apspriež Mančestras kluba īpašnieki Gleizeru ģimene, kas ar savu lēmumu grasās nākt klajā tuvāko dienu laikā.

Tiesa, «The Guardian» informācijas avoti vēsta, ka Gleizeri jau sākuši lūkoties pēc Moiza aizstājēja. Par kandidātiem tiek nosaukti tādi speciālisti kā Jirgens Klops no vācu kluba Dortmundes «Borussia», Spānijas vienības Madrides «Atletico» galvenais treneris Djego Simeone un holandiešu speciālists Luiss van Gāls.

Premjerlīgas kopvērtējumā «United» šobrīd ar 57 punktiem 34 spēlēs ieņem septīto vietu, no līdervienības «Liverpool» atpaliekot 23 punktus.

Tāpat sezonas gaitā klubs pārtraucis dalību Čempionu līgā, Anglijas Futbola asociācijas (FA) kausa un Līgas kausa izcīņā.

Šī ir Mančesteras komandas sliktākā sezona kopš 1990./1991.gada.

«United» klubu kopš 2005.gada kontrolē Gleizeru ģimene no ASV, kas gan šo gadu gaitā tā arī nav spējusi iegūt atbalstu līdzjutēju vidū, jo klubs turpina cīnīties ar parādiem, taču vienības nestartēšana nākamās sezonas Čempionu līgā klubam varētu nest vēl papildus vairāku desmitu miljonu mārciņu zaudējumus.

Kā zināms, iepriekšējos 26 gadus Mančesteras vienību vadīja leģendārais skotu treneris Alekss Fergusons.

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu