Jaunākā prognoze: Latvijā ieplūdīs vēsāks un sausāks gaiss (5)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: bastet in the sky with diamonds, CC BY-NC 2.0

Sestdien, 26.aprīlī, kad visā Latvijā notiks Lielā talka, gaidāms sauss un saulains laiks, liecina pašreizējā «Global Forecast System» prognoze.

Sākot ar trešdienu, Latvijā ieplūdīs vēsāks un sausāks gaiss. Tā relatīvais mitrums dažās pēcpusdienās noslīdēs zem 20 procentiem. Debesis būs pārsvarā skaidras.

Trešdien gaidāmas ziemeļu, ziemeļaustrumu vēja brāzmas līdz 10-15 metriem sekundē, turpmākajās dienās pūtīs lēns vējš, arī sestdien gaidāms lēns vējš.

Saskaņā ar pašreizējo prognozi sestdienas saullēktā gaisa temperatūra pazemināsies līdz 0..+5 grādiem, dažviet Latgalē un Vidzemē - līdz -2 grādiem. Savukārt pēcpusdienā saule gaisu sasildīs līdz +17..+21 grādam, nedaudz vēsāks laiks saglabāsies vietām piekrastē.

Īpaši zemā gaisa mitruma dēļ talciniekiem jānodrošinās ar dzeramā ūdens krājumiem, jo sausā laikā organisms pastiprināti zaudē šķidrumu.

Ugunsbīstamība, kas patlaban ir liela, kļūs vēl lielāka. Valsts meža dienests atgādina, ka aizliegts nomest degošus sērkociņus, izsmēķus vai citus gruzdošus priekšmetus, kurināt ugunskurus, dedzināt atkritumus, braukt pa mežu un purvu ārpus ceļiem ar mehāniskiem transportlīdzekļiem, kā arī aizliegts veikt jebkuru citu darbību, kas var izraisīt ugunsgrēku.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu