Policija Krievijā asi apspiež izmisušo tramvaja vadītāju protesta akciju (31)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ekrānuzņēmums

Pirmdienas pēcpusdienā Jekaterinburgā notika protesta akcija «Signāls», kuru rīkoja pašvaldības sabiedriskā transporta uzņēmuma darbinieki, taču tā ātri vien tika apspiesta, vēsta interneta izdevums «Znak.com».

Protesta akcijā bija paredzēts, ka tramvaju vadītāji pēc pulksten 12 vienotā ritmā vairākas reizes uz 15 sekundēm spiedīs tramvaja signālu, šādi pievēršot uzmanību vadītāju zemajām algām. Daudzi vadītāji protesta akcijā atteicās piedalīties, bet tie, kas piedalījās, signālu aktivizēja starp pieturām, tāpēc cerētais trokšņa efekts izpalika.

Neraugoties uz to, pilsētas Ceļu policija asi reaģēja uz protestu. Vadītāji jau laicīgi tika brīdināti, ka par skaņu signāla darbināšanu viņiem draud soda nauda. Protesta laikā gandrīz katrā pilsētas tramvaja pieturā varēja redzēt Ceļu policijas darbiniekus, novēroja «Znak.com». No katra tramvaja vadītāja, kas tika turēts aizdomās par piedalīšanos streikā, tika paņemta viņa darba apliecība, reģistrēti viņa dati un piespriests administratīvais sods 500 rubļu (10 eiro) apmērā.

Tramvaju vadītājiem ir zemākās algas, salīdzinājumā ar citiem sabiedriskā transporta vadītājiem, viņiem nedēļā jāstrādā sešas darbadienas, par to saņemot aptuveni 550 eiro mēnešalgu pirms nodokļu nomaksas.

Tāpat pašvaldības uzņēmuma darbinieki sūdzas par ritošā sastāva slikto tehnisko stāvokli. Pilsētā kursē 30 līdz 40 gadus veci tramvaji ar vairāku miljonu kilometru nobraukumu. Uzņēmumam trūkst līdzekļu to remontam, nemaz nerunājot par jaunu tramvaju iegādi. Esot arī lielas grūtības atrast darbiniekus, kas būtu gatavi strādāt par tik zemu atalgojumu.

Komentāri (31)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu