Cīruļu dienā notiks pirmais stādu gadatirgus (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Jau vairāk nekā 100 dalībnieku pieteikušies Cīruļu dienai – šī gada pirmajam stādu gadatirgum, kas 26. aprīlī notiks Nacionālajā botāniskajā dārzā Salaspilī, aizsākot 7 gadatirgu maratonu, kas turpināsies līdz pat oktobrim. Cīruļu dienas gadatirgū interesentus gaida arī lekcija par gājputniem un ekskursija pa botānisko dārzu.

Pirmajā pavasara gadatirgū būs plašs un daudzveidīgs dekoratīvo un augļu koku, ogulāju, vasaras puķu un ziemciešu, garšaugu un dārzeņu stādu piedāvājums. Apmeklētāji varēs novērtēt un izvēlēties sev tīkamus amatnieku darinājumus – koka, keramikas, tekstila izstrādājumus un pinumus, sasildīties ar karstiem dzērieniem un uzkodām, kā arī iegādāties līdzņemšanai sieru, gaļu, zivis, medu, pašceptu maizi un saldumus.

Gadatirgus notiks no pulksten 8 līdz 16 tajā piedalīsies stādu audzētāji, dārzkopji un amatnieki, savukārt topošajā Salaspils novada Tūrisma informācijas centrā (pie NBD centrālajiem vārtiem) no pulksten 12 līdz 13 būs iespēja noklausīties ornitologa Mārča Tīruma lekciju par gājputnu atlidošanas tendencēm un pulksten 13 doties tematiskā ekskursijā pa dendrāriju.

Botāniskajā dārzā zied un smaržo magnolijas, forsītijas, ķirši, hiacintes, jau raisās pirmie tulpju un narcišu ziedi. Bet oranžērijā pilnā plaukumā ir krāšņā feihoja, oleandri un brunfelzija. Iespējams, nedēļas nogalē ilgi gaidīto ziedu būs vēris Sello filodendrs.

Ieejas maksa pieaugušajiem – 2,50 EUR; skolēniem – 0,70 EUR; studentiem, pensionāriem – 1,50 EUR.

Lekcijas un ekskursijas apmeklējums ar NBD ieejas biļetēm.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu