Sevastopolē ar padomju simboliku apķēpāts holokausta upuru piemineklis (42)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ITAR-TASS/Scanpix

Otrdien Sevastopolē, Krievijas anektētajā Krimas pussalā, ar padomju simboliem apķēpāts piemineklis holokausta upuriem.

Uz pieminekļa uzzīmēts sirpis un āmurs, piecstaru zvaigzne, abreviatūra SSSR, vēsta laikraksts «Sevastopoļskaja Gazeta».

Sevastopoles ebreju kopienas «Hesed Šahar» pārstāvji vērsušies ar iesniegumu tiesībsargājošajās institūcijās.

Piemineklis arī iepriekš kļuvis par vandalisma upuri, tomēr padomju simbolika uz tā parādījusies pirmo reizi.

Piemineklis holokausta upuriem Sevastopolē tika uzstādīts 2003.gadā - vietā, kur 1942.gada 12.jūlijā vācu okupanti nogalināja 4200 ebrejus un krimčakus.

Krievija februāra beigās okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu, bet martā to anektēja. Starptautiskā sabiedrība nosodījusi Krimas okupāciju un tās aneksiju neatzīst. Sodot Krieviju par Krimas aneksiju, Eiropas Savienība, ASV un citas rietumvalstis jau noteikušas sankcijas vairākiem desmitiem Krievijas augstāko amatpersonu un Kremļa tuvākā loka cilvēku.

Krievijas diversanti un vietējo separātistu kaujinieki pēdējo dienu laikā Ukrainas austrumos sagrābuši vairākas valsts iestāžu un milicijas nodaļu ēkas, kā arī citus stratēģiskos objektus, piemēram, lidlaukus, bet uz ceļiem izveidojuši kontrolposteņus. Reaģējot uz šiem notikumiem, Ukrainas varasiestādes uzsākušas pretterorisma operāciju.

Komentāri (42)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu