«NP Properties» šogad industriālo parku attīstībā investēs 3,6 miljonus eiro (8)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Industriālo parku attīstītājs un apsaimniekotājs SIA «Nordic Partners Properties» («NP Properties») šogad industriālo parku attīstībā plāno investēt 3,6 miljonus eiro, intervijā biznesa portālam «Nozare.lv» sacīja «NP Properties» valdes priekšsēdētāja Elita Moiseja.

Lielākā daļa līdzekļu tiks ieguldīti «NP Jelgavas biznesa parkā», kur plānots uzbūvēt jaunas ražošanas telpas 7000 kvadrātmetru platībā, perspektīvā tās paplašinot līdz 15 000 kvadrātmetru. Arī vienā no Rīgas industriālajiem parkiem top projekts 8000 kvadrātmetru jaunu telpu izbūvei.

«Šogad esam plānojuši investēt aptuveni 3,6 miljonus eiro. Šī nauda tiks ieguldīta Jelgavā, Rīgā, Olainē, bet, protams, lielākā daļa investīciju paredzētas Jelgavai, tie būtu aptuveni 2,4 miljoni eiro,» skaidroja Moiseja.

Viņa sacīja, ka valsts atbalsta programmā «Atbalsts ieguldījumiem ražošanas telpu izveidei vai rekonstrukcijai» «NP Properties» tika apstiprināts projekts Jelgavā, tas ir viens no sešiem programmā apstiprinātajiem projektiem.

«Esam pieraduši runāt par to, ka Rīga un Pierīga ir aktīvas, ka te ir ekonomiskais potenciāls, bet jāskatās nedaudz tālāk par Pierīgu. Jelgava ir tikai 50 kilometru attālumā no Rīgas, to pat varētu dēvēt par Pierīgu, jo liela daļa jelgavnieku brauc strādāt uz Rīgu. Jelgavas pašvaldībai ir mērķis nodrošināt to, ka liela daļa jelgavnieku strādā Jelgavā, tāpēc arī nolēmām jaunās telpas sagatavot Jelgavā,» norādīja Moiseja.

Pagaidām telpas tiks sagatavotas 7000 kvadrātmetru platībā, tur tiks demontēti 20 000 kvadrātmetru veco telpu, jo tās restaurēt vairs nav lietderīgi. Nākamgad arī vienā no «NP Properties» Rīgas industriālajiem parkiem parādīsies jauni 8000 kvadrātmetru.

No tiem 2,4 miljoniem eiro, ko paredzēts investēt Jelgavā, 1,42 miljoni ir valsts atbalsta finansējums, bet «NP Properties» šo naudu saņems tikai nākamā gada septembrī, kad jānodod telpas. Turklāt šī nauda tiks saņemta tikai tad, ja «NP Properties» izpildīs atbalsta programmas prasības, kuras ir ļoti konkrētas.

Šīs prasības ietver vairākus riskus attīstītājam, skaidroja Moiseja. Pirmkārt, telpas ir jāsagatavo ārpus Rīgas. Šādas telpas Rīgā tiktu iznomātas jebkurā gadījumā, reģionā tas var būt sarežģītāk. Otrkārt, telpas ir jāsagatavo noteiktam nomnieku skaitam - tiem ir jābūt trim savstarpēji nesaistītiem uzņēmumiem. Treškārt, nomnieku uzņēmumos strādājošo skaitam ir jāpalielinās no 20 līdz 50.

»«NP Properties» gadījumā tas ir visai interesants uzdevums, jo nevaram ietekmēt uzņēmēju-nomnieku darbību un viņu plānus attiecībā uz darbinieku skaitu. Es gan saprotu arī šīs prasības, jo, ja kāds dod naudu, tad vēlas saņemt arī kaut ko pretī, un šajā gadījumā valsts vēlas redzēt darbavietas. Tomēr pieteicāmies šai programmai ar diezgan mierīgu prātu, jo 15 gadu pieredze un darbības rādītāji liecina, ka spējam piesaistīt uzņēmējus. Pluss ir arī tas, ka Jelgava ir pietiekami aktīva pilsēta, kas vienmēr akcentējusi to, ka ir ražošanas pilsēta,» piebilda Moiseja.

SIA «NP Properties» grupas uzņēmumi papildus industriālo parku attīstīšanai, apsaimniekošanai un industriālo telpu nomai pārstāv tādas biznesa jomas kā komunālo sistēmu apsaimniekošana, telekomunikāciju un IT pakalpojumi, visa veida celtniecības un remonta darbi, uzņēmumu vadības, konsultatīvo pakalpojumu sniegšana, kā arī alternatīvās enerģijas risinājumi.

«NP Properties» ir investīciju grupas «Nordic Partners» uzņēmums, kurš ir lielākais industriālo parku attīstītājs un apsaimniekotājs Latvijā. Patlaban Rīgā, Olainē, Jelgavā, Salaspilī, Rēzeknē un Daugavpilī tiek apsaimniekoti kopumā astoņi industriālie parki. Kopējā telpu platība šajos parkos ir vairāk nekā 490 000 kvadrātmetru.

Komentāri (8)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu